Brutărie alimentată cu energie electrică furată

Patronul unei brutării din Târgu Jiu, care folosea cuptoare electrice, a fost prins că fură energie electrică. Acesta a scăpat cu amendă penală și plata prejudiciului.

Potrivit rechizitoriului, firma de distribuție a identificat în anul 2018, pe clădire, între tencuială și izolația termică din polistiren, o instalație electrică clandestină, confecționată artizanal, prin intermediul căreia se ocolea aparatul de măsurare și se facilita consumul ilegal de energie electrică.

Prejudiciul stabilit de experți a fost de 33.125 de lei, de șase ori mai puțin decât a calculat furnizorul de energie electrică.

Pentru depistarea instalației clandestine, a trebuit făcută spărtură în zid. “Ulterior, a fost spartă, cu un ciocan, zona în care se afla montat contorul, observându-se un branșament electric, instalat pe zidul clădirii, între plăcile de polistiren, situat înaintea intrării energiei electrice în contor, branșament cu care erau alimentate cele două motoare ale cuptoarelor, ce erau funcționale în momentul efectuării verificărilor, în acest fel facilitându-se consumul ilegal de energie electrică. Instalația electrică clandestină nu era montată efectiv în zid, ci era aplicată pe zid, pe un traseu tăiat prin izolația de polistiren, iar apoi reparată vizibil, după cum se poate observa în fotografiile ce au fost efectuate la fața locului”, se arată în documentul de la instanță.

Cel considerat vinovat a scăpat doar cu amendă penală. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 6 iulie 2023 nu este definitivă.

Vizualizări: 3,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: