Bolnavii din spital se spală cu apă încălzită pe calorifer

Apa caldă este un lux pentru bolnavii internaţi la Spitalul 700. Pacienţii se plâng de faptul că nu au unde să se spele şi sunt nevoiţi să încălzească apă în sticle, pe calorifer. Conducerea răspunde scurt: nu sunt bani!

Medicamente nu, mobilier vechi, cearşafuri înnegrite, saltele uzate, şi ca şi cum asta nu ar fi suficient, bolnavii nu au nici apă caldă. Cei care petrec mai mult timp în spital se plâng de faptul că nu-şi pot face baie. Ei sunt nevoiţi să încălzească apa în sticle pe caloriferele din saloane. „Nu avem condiţii aici nici măcar să ne facem o baie. Eu sunt de o săptămână în spital şi nu mi-am făcut un duş măcar. Este cald, transpirăm, saltele aste din burete încing şi este normal să ne spălăm şi noi ca tot omul. Ne ducem la baie, umplem sticlele cu apa le punem să se încălzească pe calorifer şi apoi ne spălăm”, a spus o pacientă.

Conducerea spitalul cunoaşte problema şi promite că se va rezolva. Când, nu se ştie, pentru că totul costă şi cum bani nu sunt...

  Într-adevăr la spitalul din locaţia 700 nu este apă caldă. Acum am investit bani să achiziţionăm două cazane să avem apă caldă în permanenţă la spitalul de la Tudor Vladimirescu. Acum o să ne ocupăm să cumpărăm cazane şi pentru spitalul din locaţia 700, dar va mai dura 6 luni sau chiar un an”, a explicat directorul medical, Constantin Pălivan.

Bani de la Guvern pentru investiţii

Ministerul Sănătăţii a aprobat alocarea sumei de 20 de miliarde de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Banii vor fi destinaţi renovării şi dotării cu aparatură.

Pentru Secţia Oncologie s-au alocat 13 miliarde de lei vechi, atât pentru aparatură, cât şi pentru reparaţii, iar 7 miliarde de lei vor merge către secţiile ATI. Bani au un scop precis, şi anume acela de a fi investiţi în aparatură şi în achiziţionarea de echipamente medicale. „20 de miliarde de lei este o sumă foarte mare. Suntem printre primele 10 unităţi spitaliceşti din ţară la acest capitol. Am avut o întâlnire cu directorul spitalului, domnul Neaţă, şi am stabilit ce este de făcut. Banii vor fi destinaţi modernizării şi dotării unor secţii din spitalul Judeţean, iar dacă lucrările au fost deja făcute, vom dirija banii spre alte investiţii”, susţine Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. Dacă la Oncologie au mai fost făcute reparaţii, la ATI nu s-a investit un leu de zeci de ani. „Vă daţi seama că orice investiţie făcută este foarte bine venită. Avem secţia ATI unde nu au mai fost făcute investiţii de când a fost pusă în funcţiune, iar nevoia de reabilitare este vitală. Acuma să vedem banii, pentru că în comunicat se arată că banii vor fi aprobaţi, nu că s-au aprobat”, susţine Constantin Pălivan, director medical Spitalul Judeţan de Urgenţă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: