Biserica din Câlnic va reabilitată
Autorităţile locale de la Câlnic intenţionează să reabiliteze biserica din centrul comunei. Proiectul depus de către primărie şi preotul paroh la Ministerul Cultelor a fost declarat eligibil şi urmează să se obţină finanţare. Această biserică este singurul lăcaş de cult de pe raza comunei unde nu s-au făcut lucrări de renovare şi modernizare. Totuşi, şi această biserică dispune de încălzire centrală de mai bine de doi ani.
Primăria Câlnic intenţionează să demareze, în această primăvară, lucrări de reabilitare a bisericii din centrul comunei. Asta după ce proiectul depus la Ministerul Cultelor a fost declarat eligibil. „Este o biserică veche al cărei acoperiş nu mai poate fi reparat. Ca atare, primăria împreună cu preotul parohiei a depus un proiect la Ministerul de Culte, proiect care a fost declarat eligibil. Odată ce vremea va permite, vom demara lucrările de înlocuire a acoperişului. Valoarea investiţiei se ridică la circa 80.000 de lei, fonduri din bugetul local şi din bugetul de stat”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Această biserică este singurul lăcaş de cult de pe raza localităţii, unde nu s-au făcut lucrări de renovare şi modernizare, în ultimii ani. „Este ultimul lăcaş de cult la care sunt necesare lucrări de reabilitare, celelalte biserici din comună fiind reabilitate în întregime, în cei 8 ani ai mandatului meu de primar. Au fost efectuate lucrări de renovare şi modernizare la bisericile din Pieptani, Hodoreasca, Pinoasa şi Vâlceaua. La Biserica Hodoreasca a fost restaurată inclusiv pictura interioară şi exterioară. După finalizarea lucrărilor această biserică a fost resfinţită în prezenţa Mitropolitului Olteniei”, a mai precizat primarul Dumitru Vulpe.
Ca şi biserica din Hodoreasca, biserica din Câlnic dispune de încălzire centrală pe bază de lemne şi cărbuni.