Medic stabilit în UK, despre Spitalul Județean: Asta nu e medicină, e ghicitoare, e dat în cărți!
Reacție dură a unui medic stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii! Roxana Hotoboc, fostă angajată a Serviciului Județan de Ambulanță Gorj, arată cu degetul spre carențele sistemului medical din Gorj și afirmă că asta a provocat conflictul dintre specialiștii cardiologi și conducerea unității spitalicești.
Medicul Roxana Hotoboc a ținut să sublinieze că la un moment dat a făcut și gărzi în Spitalul Județean din Târgu Jiu.
„Tot nu-mi vad de treaba si ma amestec unde chiar nu-mi mai fierbe oala de mult timp: cum lucreaza, unii doctori, la UPU Tg-Jiu, asa incat i-au determinat pe cardiogi sa nu mai vrea sa faca garzi !! ( Nu mai stiu ce s-a intamplat dupa data la care majoritatea cardiologilor au cerut sa li se schimbe contractul de munca in..." fara garzi". Sper ca au revenit la acea decizie, spre binele pacientilor cardiaci veniti la urgenta!).
Am inteles din mass-media ca UNII doctori de la UPU Tg-Jiu au abuzat de serviciile cardiologilor de garda solicitand consulturi cardiologice in mod nejustificat, cauzand supraaglomerarea acestora in garzi.
E de inteles ca pentru toti medicii de spital, a sta la serviciu aproximativ 30 de ore, pentru a face programul de 2 zile plus garda intre ele, este epuizant. Iar cand in garda trebuie sa consulti pacienti care nu prezinta urgente de specialitate, ci sunt trimisi de UPU pentru a....ce?, este cu atat mai greu!
Acei UNII medici de la UPU care trimit abuziv pacientii la consulturi de specialitate, nu cred ca stiu care e fisa postului unui medic de UPU!
Dragii mei colegi de la UPU Tg-Jiu, ( ca am facut si eu cateva garzi la acel UPU cand eram in tara, iar acum lucrez exact la un UPU englezesc, bine, la un Departament de Urgenta, nu la o Unitate PU ), dragi colegi, deci, permiteti-mi sa va amintesc ca sarcina, serviciul unui medic de UPU este sa faca investigatiile PARACLINICE ale bolnavului venit la UPU, sa stabileasca un diagnostic de prezumptie si apoi sa refere pacientul unei specialitati, in functie de diagnosticul pe care, medicul de UPU, il stabileste sau il " banuieste ", sa zic asa!
In Anglia, specialistii primesc referatele la telefon sau online, si accepta sau nu sa vada pacientul doar daca medicul de urgenta ( UPU ) a facut toate investigatiile paraclinice, ( care exclud consulturile de specialitate), iar rezultatele acelor investigatii conduc spre diagnosticul pentru care bolnavul este prezentat specialistului”, a afirmat medicul Roxana Hotoboc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Asta nu e medicină, e ghicitoare, e dat în cărți”
O practică foarte des întâlnită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este „plimbatul” pacientului între clădirea din strada Tudor Vladimirescu și cea de pe strada Progresului, cunoscută drept „Spitalul 700”. Dacă medicul de la UPU bănuiește că pacientul ar putea avea și probleme de natură cardiologică „îl urcă” în ambulanță și-l trimite la cardiolog. Și acest aspect a fost tranșat în termeni duri de medicul Hotoboc.
„A trimite un bolnav la consulturi de specialitate doar pentru a exclude diverse posibile conditii, pe bajbiite, asta nu e medicina, e ghicitoare, e..dat in carti, e orice, numai medicina nu e!!!
Ma intreb cum conducerea Spitalului de Urgenta Tg-Jiu nu a sesizat aceste aspecte???
Sau dansii...economisti, juristi, ingineri, etc...ce sa stie de cum trebuie sa fie activitatea medicala, ca n-au nici in clin nici in maneca cu asta!!
De asta ziceam, la un spital, conducerea trebuie sa fie asigurata de medici, care au gandire medicala, nicidecum de alte profesii...politice!
Si mai e o problema ce se perpetueaza de ani si ani de zile, pornita de la opozitia chirurgilor sa lucreze la Spitalul 700, cand s-a dat in folosinta Spitalul de pe Tudor ( eram acolo, lucram in Chirurgie, asa ca stiu!): urgenta trebuie facuta acolo unde ai toate specialitatile, sau cel putin pe cele principale! Nu le enumar, ca cei avizati le stiu!
Bolnavii nu trebuie plimbati de la un spital la altul doar pentru ca nimeni din cei care trebuie nu isi pun problema lor, a bolnavilor!
Si revenind la hotararea cardiologilor de a nu mai face garzi, sper sa se fi gasit o solutie ca bolnavii sa nu fie prejudiciati de un consult atat de important cum e cel cardiologic, pentru cei cu urgente de cardiologie! Cer scuze pentru tonul critic al postarii mele, dar e revoltator ce se intampla acolo!”, a mai transmis Roxana Hotoboc în postarea sa pe Facebook.