Bazinul de înot din Târgu Jiu, tot cu lacătul pe ușă. Primar: Nu-mi asum niciun risc!
Bazinul de înot din Târgu Jiu încă stă cu lacătul pe poartă. Recepționat în septembrie, anul trecut, bazinul încă nu a fost deschis pentru că primăria n-a găsit salvamari care să supravegheze activitățile din apă. Edilitara va scoate posturile la concurs și așteaptă să vadă dacă există doritori.
În total, este nevoie de patru salvamari ca activitatea să se desfășoare în siguranță. Din septembrie 2022, de când a fost receptionată investiția, n-a fost folosită deloc. A durat mult și ca municipalitatea să facă demersurile pentru ca bazinul sa fie predat celor de la Edilitara, apoi Edilitara să-și ia toate avizele ca să poată administra acest bazin. Să adauge o nouă activitate, să facă o organigramă și să caute specialiști.
Demersurile s-au împotmolit când a fost vorba de găsirea salvamarilor. Trebuie să fie angajați ai Edilitara și să lucreze câte opt ore pe zi la bazinul de înot.
"Nu vreau să-mi asum niciun risc. Sunt doar două persoane interesate de aceste posturi de salvamar. Luăm în calcul şi varianta deschiderii doar pe o perioadă determinată de timp. Ar fi anormal ca să vină cetăţeanul, să intre în bazin şi să-l anunţi în jumătate de oră că nu mai există salvamar şi trebuie închis bazinul", a explicat primarul Marcel Romanescu, la Antena 1.
În această săptămână, a fost votată în Consiliul Local organigrama și Edilitara va scoate posturile la concurs zilele următoare.
Bazinul a fost ridicat de Compania Națională de Investiții și a costat circa două milioane de euro. Fiind bazin de înot didactic este dedicat copiilor, în special. Ei vor avea acces gratuit, împreună cu profesorii de sport. Adultii vor plăti o taxa de 20 de lei pe oră.
Până când va fi deschis bazinul de înot, târgujienii așteaptă încălzirea vremii ca să poată înota în ștrandurile și piscinele private din județ.