Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Bătrâni din Polovragi, jefuiţi de ţigănci

Doi pensionari din Gorj regretă amarnic momentul în care au luat decizia să deschidă poarta pentru vreo 4-5 ţigănci interesate să „cumpere” vin şi ţuică pentru sărbătorile de Paşti. Bătrâni nu au vândut nimic din beci, dar, din casă, le-au dispărut, în schimb, banii pe care îi puseseră şi ei deoparte pentru zile negre. „Gaşca hoaţelor cu fuste lungi” a dat până acum peste 10 astfel de spargeri în Gorj şi de peste un an de zile nimeni nu reuşeşte să le facă o descriere membrelor grupării.

Soţii Cionoiu stau în comuna Polovragi, ultima casă din Rasoviţa, într-o zonă în care vecini le sunt tot nişte pensionari. Cei doi au acasă câteva sute de litri de vin şi ţuică, iar când l-a poartă le-au bătut nişte ţigănci interesate să cumpere băutură pentru sărbătorile de Paşti, aceştia au crezut că fac afacerea vieţii lor. Ion şi Florica le-au poftit în gospodăria lor pe musafirele pe care le credeau cliente cinstite şi din vorbă în vorbă, au ajuns să bată palma pentru o tranzacţie care, de fapt nu s-a mai încheiat niciodată. „Prima dată au intrat în curte şi au zis că vor nişte vin, iar noi, nişte amatori, le-am dat, au plătit, iar apoi s-au întors să ia şi nişte ţuică. Una tânără a rămas tot timpul în maşină, la volan, iar altele s-au dat jos şi au umblat pe aici prin curte. Au mers cu noi în beci să scoatem vinul şi atunci cred că a intrat una în casă şi, parcă a avut magnet, aşa de repede a găsit banii. Două minute a durat cât am stat în beci şi când să plătească au spus că au euro. Eu le-am  cerut lei şi au zis că merg în sat să schimbe că mai ia şi un viţel de pe aici, dar nu s-au mai întors”, spune bătrâna lăsată fără bani.

„Ne-au lăsat fără nici un ban tocmai acum de Paşti“

Seara târziu, când au intrat în casă, cei doi soţi au observat că cineva le umblase prin lucruri. Deranjul nu era prea mare, dar suficient cât să dea de gândit cuiva care ştia că pe acolo are 3000 de lei puşi deoparte. „Eu cum am văzut umblat la pătură m-am şi fript. Mi-am dat seama că alea au intrat în casă şi ne-au furat ceva şi cum nu aveam decât bani mai de valoarea, economiile noastre, m-am şi uitat şi i-am spus soţului că astea ne-au furat. Ne-au lăsat fără nici un ban tocmai acum de Paşti. Cine le-o mai deschide poarta şi le-o băga în curte ca noi să păţească dacă nu învaţă nimic din necazul nostru”, spune Florica Cionoiu. Soţul ei nu e foarte vorbăreţ. Doar în faţa poliţiştilor povesteşte că i-a albit părul în cap şi nu credea că o să fie vreodată înşelat în halul acesta. „Erau hoaţe de meserie domnule pentru că ştiau cum să te ia cu vorba, te făceau din cuvinte. Că vor ţuică, vin, ba şi un curcan, îţi arătau şi 100 de euro, nici nu ştiam noi ce sunt ăia, şi uite aşa au intrat în casă şi ne-au luat economiile”, spune bătrânul.

10 tâlhării

Poliţiştii au fost anunţaţi destul de târziu despre comiterea faptelor, la aproape şase ore după ce suspectele au părăsit gospodăria. Oamenii legii au venit la casa celor doi bătrâni şi au ridicat de acolo nişte amprente, în speranţa că acestea vor fi găsite undeva, într-o bază de date a Poliţiei. Şi în acest caz, ca şi în cele petrecute de mai bine de un an la nivel de Gorj, nimeni nu a reţinut amănunte despre hoaţe, bătrânii amintindu-şi mai totdeauna faptul că acestea purtau fuste largi şi lungi…Poliţiştii din Polovragi au început, în schimb, o campanie de informare din casă în casă pentru a preveni astfel de furturi pe viitor.

Cel puţin 10 dosare de tâlhărie sunt în lucru de anul trecut la Poliţia Gorj, oamenii legii nereuşind să dea de urma „găştii cu fuste lungi” din simplul motiv că nimeni n-a reţinut nici măcar numărul maşinii sau culoarea autoturismului folosit de acestea în deplasările făcute prin judeţ. Suspectele dau spargerile cam odată la o lună, timp în care, probabil, cheltuiesc banii furaţi de la cei pe care reuşesc să-i păcălească.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: