Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Protest al profesorilor cu fluiere şi tobe

Peste 100 de profesori gorjeni au pichetat Prefectura judeţului Gorj timp de două ore, în acest fel exprimându-şi nemulţumirea faţă de tăierea sporurilor sau faţă de neacordarea celui de-al 13-lea salariu pe anul 2009. „Înarmaţi” cu tobe şi fluiere, profesorii au transmis revendicările către guvernanţi pe ritmuri muzicale. Din versurile create pe loc, dascălii au sugerat că în comparaţie cu alte categorii sociale, aceştia au ajuns ultima spiţă la căruţă.

Protestul a durat două ore, în intervalul 11.00-13.00. Cei 100 de dascăli care aparţin Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ sunt hotărâţi să continue protestele până când vor fi luaţi în seamă, iar dacă nu aceştia ameninţă cu boicotarea anului şcolar. „Sunt profesori care rămân fără catedre, se măreşte numărul de elevi în clase şi asta înseamnă că noi nu putem să-i educăm la capacitatea care trebuie. Se măreşte numărul de ore în catedră. Nu cerem numai salarii, ci să fim respectaţi în această ţară, că fără un învăţământ România nu urcă, ci coboară Până la urmă se va bloca anul dacă nu se va ţine cont de revendicările noastre”, spune un cadru didactic din Motru. De asemenea, creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, nedecontarea navetei şi neacordarea celor 100 de Euro pentru materiale didactice sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti sunt unele dintre motivele care i-au scos pe dascăli în stradă. „Principala problemă este că legile nu sunt respectate. Ar trebui să ne înveţe guvernanţii ce legi trebuie respectaţii şi să ne spună cine are dreptul să respecte o lege. În primul rând întreb cum poate ministerul să trimită o notă în teritoriu prin care hotărârile judecătoreşti să fie aplicat într-un anumit fel. Ne referim la colegii noştri care au hotărâri definitive pe legea 221/2008 până în 31 decembrie 2009. Nota spune că această hotărâre să se aplice până în aprilie 2009”, Florinela Ponta, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: