Baschetbaliștii U13 au încheiat Turneul 2 din Grupa 3

Cei mai tineri baschetbaliști ai CSM Târgu Jiu, Grupa U13, s-a deplasat la finalul acestei săptămâni la București, pentru meciurile din Turneul 2 din cadrul Grupei 3, Faza a II-a a Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă U13. Echipa pregătită de Carlos Popescu a pierdut ambele partide, disputate cu ABC Hoopers Ploiești, scor 48-61, și cu ABC Slam București, scor 46-75.

CSM Târgu Jiu, CSM Petrolul Ploiești, ACS Champions București-Craiova, ACS Alpha Sport Team Sibiu, ABC Hoopers Ploiești și ABC Slam București sunt echipele care fac parte din Grupa 3.

La jumătatea întrecerii din Faza a Il-a a campionatului, după 5 meciuri fără victorie, antrenorul Carlos Popescu a fost destul de critic la adresa la echipei sale, care din diferite motive, nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor, conform site-ului oficial.

Iată ce a declarat imediat după încheierea turneului de la Bucureşti, antrenorul Carlos Popescu pentru csmtargujiu.ro: ”Am pierdut ambele confruntări de la București. În total avem 5 înfrângeri din tot atâtea jocuri disputate în turul fazei a 2-a din campionat, ceea ce reprezintă o exprimare modestă ce ridică suficiente semne de întrebare din toate punctele de vedere. Scuze, putem găsi suficiente și de data aceasta, ca și la turneul precedent însă, sportul, nu prea are treabă cu scuzele. Nu regret nici „hazardul” privind exprimarea „putem și cred că ar trebui să fim acolo” în privința turneelor semifinale, chiar dacă exista o nuanță de subiectivism în privința copiilor acestei grupe. Când suntem la antrenament sau în turneu, sunt copiii mei în aceeași măsură cu ai părinților. Dacă unele scuze sunt pe deplin pertinente, în ceea ce privește rezultatul, ele nu au nicio importanță. Se naște imediat întrebarea „de ce numai la noi și nu la toți ceilalți?” Aici, concluziile sunt clare de data aceasta. Avem jumătate din efectivul grupei, cu doar 2-5 luni de la prima legitimare, şi care, nu are capacitatea de diferențiere atât ei ca și copii, cât și susținătorii acestora, în a deosebi participarea într-un campionat național, respectiv, activitatea de timp liber. Câtă vreme majoritatea consideră baschetul ca o activitate de timp liber, parcursul va fi și mai anevoios pe măsură ce avansăm. Este pur o chestiune de mentalitate a grupului. Baschetul nu este o chestiune pe care o poți privii cu lejeritate. Ești imediat penalizat de primul adversar. Nu avem lipsuri foarte mari, dar trebuie să facem eforturi comune pentru schimbarea mentalității generale, începând de la prezența și abordarea antrenamentelor și până la confruntările directe. Dacă vrem o abordare concretă privind participarea în campionatele naționale, trebuie să admitem obligativitatea unei selecții continue și introducerea normelor de verificare și control”.

CSM Târgu Jiu, grupa U 13: Vladimir Gugea, Rareş Staicu, Matei Scornea, Luca Pop Manta, Rareş Gionea, Tudor Crîngulescu, Radu Puiu, Rareş Ciobanu, Dorel Sandu, Andrei Popescu, Paul Popescu, Darius Savu, Mario Vezure, Horia Sgondea. Antrenor: Carlos Popescu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: