Barăcile celor o sută de familii de la ACH, dărâmate cu buldozerul

Locuitorii din barăcile ACH din Târgu Jiu sunt gata să pornească o revoluţie. Oamenii nu vor sub niciun chip să plece din locuinţe. Proprietarul de drept al terenului pe care sunt construite barăcile a mers ieri dimineaţă cu executorul pentru a evacua oamenii însă, a fost nevoit să le dea un răgaz de încă o săptămână. Executorul le-a spus clar, vinerea viitoare vor veni direct cu buldozerele pentru a demola barăcile.

În barăcile de la ACH locuiesc 95 de familii, în total circa 300 de suflete. De câţiva ani, oamenii trăiesc cu teama că vor rămâne sub cerul liber întrucât magistraţii, atât cei de la Gorj cât şi cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că terenul pe care sunt construite barăcile oamenilor are un proprietar, în persoana lui Iulian Băloi. Teama lor s-a adeverit, vor rămâne fără locuinţă. Executorul judecătoresc a mers ieri să-i evacueze. „Locuiesc de 26 de ani aici, în baracă, am nepoţi mici, plătesc chirie. Acum o să dormim în şanţ că în altă parte nu avem unde să ne ducem, sau ne aruncăm în Jiu, poate e mai bine aşa”, a spus o locatară din barăci.    

Au obţinut o amânare

Proprietarul terenului nu s-a prea lăsat înduplecat de situaţia oamenilor, dar le-a mai acordat un răgaz de o săptămână. Dacă nu vor elibera barăcile vor rămâne şi fără bunurile din ele întrucât vor fi doborâte la pământ de un buldozer. „Terenul pe care sunt construite aceste barăci ca organizare de şantier temporară, trebuie să intru in posesia lui. E vorba de 15.000 de metri. Urmează să venim să-i scoatem cu forţa, cu unelte de demolare, vom scoate oamenii afară şi vom demola barăcile. Au avut timp să rezolve această problemă din 2006 şi până acum”, a declarat Iulian Băloi, proprietarul terenului.

CHIRII

Nemulţumirea locatarilor din ACH este cu atât mai mare cu cât au plătit chirie la Primăria Târgu Jiu şi au contract de închiriere până în septembrie. Purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu a declarat că s-au făcut deja anchete sociale, iar celor care nu au unde să se mute li se va acorda un acoperiş. „Noi facem anchete şi am văzut că mulţi au şi alte locuinţe în proprietate. Cei care nu au, avem o serie de locuinţe sociale în construcţie, încercăm să le finalizăm mai repede, ca să putem să-i preluăm”, a declarat Ramona Evulescu.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: