Au pus Târgu Jiul pe harta handbalului feminin european!

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu s-au impus în ambele jocuri disputate la Târgu Jiu, împotriva echipei suedeze HK Onnereds. În urma celor două victorii obținute în fața unei echipe cu tradiție de zeci de ani în handbalul suedez, jucătoarele de la Târgu Jiu vor evolua anul viitor în grupele EHF European League.

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au reușit o victorie și în meciul doi contra echipei suedeze HK Onnereds, scor 26-23, în Turul 3 preliminar al EHF European League, ediția 2023-2024. Deși era o echipă debutantă în Europa, CSM Târgu Jiu a reușit o calificare istorică pentru clubul din Târgu Jiu dar și pentru handbalul gorjean, calificarea în grupele EHF European League. Formația suedeză, cu tradiție din 1965 în handbal, a avut bunăvoința de a accepta să vină și să joace ambele partide din turul trei preliminar al Cupei EHF la Târgu Jiu, scutind clubul gorjean de o deplasare destul de costisitoare în Suedia.

Neștiind ce le așteaptă la Târgu Jiu, suedezele au dat peste săli pline la ambele meciuri, și peste un public care a încurajat în permanență echipa locală. „O calificare obținută cu multă muncă, ambiție, cu entuziasm, dar și cu sacrificii, dar care a pus orașul Târgu Jiu pe harta handbalului feminin european”, scrie csmtargujiu.ro.

La conferința de presă organizată după al doilea joc, antrenorul Liviu Andrieș, care a crezut permanent în calificare, a mulțumit publicului spectator de la Târgu Jiu, dar și celor care susțin echipa și a remarcat faptul că performanța aceasta vine la doi ani de la promovare: ”Suntem foarte fericiți și foarte bucuroși pentru ceea ce am realizat. Este ceva enorm, pentru că suntem doar de doi în handbalul de performanță, la nivel înalt”.

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost plină la ambele jocuri europene, rămânând libere doar locurile impuse de regulamente.

(FOTO: csmtargujiu.ro)

Galerie foto












Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: