Au primit bani pentru modernizarea drumurilor din satele depopulate, dar nu și pentru ulițele locuite

Autoritățile locale din comuna Godinești au depus două proiecte pentru modernizarea drumurilor prin programul ”Anghel Saligny”. Unul viza drumurile din satele depopulate, iar altul pentru ulițele locuite din Godinești. S-au primit bani doar pentru asfaltarea drumurilor din satele Rătez, Chiliu și Pârâu de Vale, în două dintre ele mai locuind doar câteva familii de bătrâni.

Comunei Godinești i s-au alocat 8.000.000 de lei pentru asfaltări, asta însemnând numai unu proiect din cele două depuse de autorități, care vizează în mare parte modernizarea drumurilor din satele depopulate ale localității.

”Cu acești bani o să asfaltăm jumătate din satul Rătez, partea încă locuită de câteva familii, satul Chiliu care este tot așa, părăsit, să spunem dar și satul Pârăul de Vale care face legătura cu o comună învecinată. În Rătez și Chiliu o să modernizăm puțin mai mult de jumătate din fiecare drum. În satul Rătez ar mai rămâne cinci familii fără asfalt. În cele două sate mai toate locuințele sunt părăsite, mai vin aici și stau pe timpul verii, dar foarte puțini. Cândva am avut la Rătez 90 de gospodării și la Chiliu 30 de familii. Din păcate pentru asfaltarea restul ulițelor din satele comunei nu am primit bani, acolo unde gospodăriile sunt locuite. Acel proiect era de 4.000.000 de lei depus tot pe ”Anghel Saligny”, a precizat primarul Aurariu Coman

Dar tot răul este spre bine, se consolează autoritățile locale din comuna Godinești. Cu drumuri moderne, primarul speră să atragă localnicii și în satele părăsite. ”Eu totuși cred că oamenii se vor întoarce la Rătez și Chiliu. Mai ales că au alimentare cu apă, vor avea și drumuri. Un început a fost făcut în satul Rătez. Un fost angajat de la o multinațională a construit aici o pensiune, iar o altă persoană a luat o casă veche în același sat și a modernizat-o”, a mai spus edilul din Godinești.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: