Economie de un milion de euro la bugetul Primăriei Târgu Jiu

Noul sistem de iluminat public, din municipiul Târgu Jiu va însemna o economie considerabilă la bugetul local. Zeci de miliarde de lei vechi vor rămâne în vistieria administrației locale, acum, după ce sistemul modern de iluminat public a fost pus în funcțiune.

Aproximativ 2000 de lămpi noi au fost instalate în Târgu Jiu, în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte implementate de municipalitate. Ele vor aduce o economie importantă la bugetul local.

„Astăzi vorbim despre sistem de iluminat public extrem de economic. De la 10 milioane de lei pe care trebuia să le asigurăm în fiecare an pentru iluminatul public stradal, am ajuns la un cost de șase milioane. Am făcut o economie de patruzeci de miliarde doar printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană 100%. Acest proiect este deja finalizat. În afară de eficiența economică și a aspectului, mai avem un mare avantaj. Autoritatea publică locală poate lua hotărârea în privința intensității și a numărului de corpuri de iluminat.  Adică poate dorim să facem economie și orice autoritate publică ce se respectă face economie. Adică putem să stabilim un program, de exemplu, la ora 01:00 la 06:00 dimineața, intensitatea să scadă la jumătate. Pe de altă parte, putem să stabilim ca din cele aproximativ 2000 de corpuri de iluminat, într-o anumită perioadă, să nu se aprindă toate”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu jiu, la Accent Tv.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: