Au apărut primele fire de iarbă pe stadion, dar și inamicul lor!

Transformat în nisip, după ce gazonul a fost lăsat să dispară complet, terenul de joc din Stadionul Municipal a fost însămânțat în urmă cu o săptămână. Firave, au apărut primele fire de gazon, dar și porumbeii comunitari care sunt atrași de iarba fragedă și de semințele neîncolțite.

Târgujienii au avut surpriza să vadă în ultimele săptămâni un teren de joc fără gazon, acoperit cu nisip, după ce acesta nu mai fusese udat pe perioada spectacolelor și al serbărilor absolvenților de la începutul lunii iunie.

Au urmat apoi câteva săptămâni de caniculă în care la teren s-au efectuat lucrări de aerisire a gazonului, dar și de scoatere a ierbii uscate din vechiul gazon.

Autoritățile au dat vina pe un soi de iarbă rea care ar fi infestat gazonul și au dat asigurări că în 7-10 zile gazonul va reapărea. „Este vorba despre o acțiune de eliminare a unei specii de iarbă numită Poa Annua, specie invazivă care apare pe suprafețele cu gazon. ... S-a făcut o aerare cu carote a gazonului, se scoate materia organică depusă, s-a aspirat suprafața, apoi a avut loc o nisipare urmată de însămânțare. În 7-10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar, până la începerea sezonului, vom avea un gazon de calitate pentru competițiile sportive ce vor urma”, a transmis primarul Marcel Romanescu după efectuarea lucrărilor de însămânțare și a celor care au precedat această regazonare. 

După aproximativ 10 zile de la însămânțare au apărut primele fire firave de gazon, dar nu se știe sigur dacă acesta va rezista, mai ales că e constant sursa de hrană pentru sutele de porumbei comunitari ai orașului.

Neavând alte posibilități de a se hrăni, porumbeii din centrul orașului au luat cu asalt gazonul proaspăt răsărit, după ce până acum au scormonit după semințele de gazon însămânțate. 

Galerie foto








Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: