Radu Miruță: Am trimis o adresă către ministrul Burduja

Radu Miruță, deputat de Gorj, a trimis astăzi o adresa ministrului Burduja, pentru a discuta problema minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cărora nu li s-au mai prelungit contractele de muncă.

Astăzi, mai mulți angajați și foști angajați au protestat în fața sediului din Târgu Jiu. 

O parte din salariați au fost dați afară fără preaviz și fără să aibă abateri disciplinare.


”Cei din PNL, cu seful lor Ciolacu de la PSD, trebuie sa ne spuna clar pe ce criterii dau oamenii afara de la CEO si sa raspunda rapid pentru aceste abuzuri!

In nemernicia lor de a lua voturi pe tragedia altor familii lasate pe drumuri, dupa ce au supt ilegal bani din compania asta pe care astfel conducand-o au dus-o in gard, acum trec la o alta verisiune a nemerniciei: dau afara oamenii care intre timp au devenit ai nimanui.
Au aruncat in spatiul public niste asa zise criterii, dar care inteleg ca nu sunt respectate fiindca in functie de cine al cui este, dau afara oameni care nu au avut nicio abatere disciplinara, nicio zi de concediu medical. Pacatul lor este ca nu mai pupa inelul PNL, ori verigheta PSD. Ori ca s-a consumat ceea ce au cotizat la inceput.

Derbedizarea asta trebuie sa inceteze, iar actorii ei trebuie sa simta pe propria piele ca abuzul pe care il fac are si pedeapsa. Prea s-au invatat in Gorjul asta sa comita abuzuri si sa nu pateasca nimic.

Compania asta are viitor! Le cer domnilor Iordache si Weber sa solicite partidelor din care fac parte, adica PNL si respectiv PSD sa adopte proiectul meu de lege care interzice inchiderea capacitatilor de productie a energiei electrice pe baza de carbune, pana nu este pus inainte altceva in schimb!

Si le mai cer ceva: sa nu ii mai minta pe gorjeni! Ii inteleg ca nu au facut absolut nimic concret ca parlamentari, iar in iarna vor iarasi voturi, dar este o jignire imensa sa creada ca ne pot lua pe toti de prosti. Sa ne minta despre viitorul CEO pana trec iarasi alegerile.
CEO are nevoie de tratament de scos politicul afara din decizie, nu de minciuna pana la alegerile parlamentare, dupa care, din 2025, sa dea 2500 de oameni afara. Pentru ca asta au votat si PSD si PNL: ca imediat dupa alegerile din iarna, sa ramana in CEO doar 4500 de oameni”, a scris Radu Miruță pe Facebook.

Textul adresei:

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: