„Moara cu noroc” la Bacalaureat

Subiectul al III-lea, cel care stârnește cele mai multe emotii la examenul de Bacalaureat, a presupus, anul acesta, nuvela ”Moara cu noroc”

În cadrul examenului de Bacalaureat 2024, elevii au avut de rezolvat trei subiecte, primele două fiind identice atât pentru profilul real, cât și pentru cel umanist, cu o diferență la ultimul subiect, unde tema eseului a variat în funcție de profil.

La prima parte a subiectului I, candidații au trebuit să răspundă la cinci întrebări pe baza unui fragment din „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”) de Gabriel Dimisianu. 

Pentru al doilea subiect, elevii au avut de analizat rolul notațiilor autorului, bazându-se pe un fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian. 

Ultimul subiect a fost cel mai amplu și a diferențiat profilurile de examen. Candidații de la profilul real au trebuit să redacteze un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc” de Ioan Slavici. 

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2024 vor fi publicate pe 8 iulie. În aceeași zi, în intervalul 12:00-18:00, cei nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.


 

Vizualizări: 2,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: