Aproximativ 100 de mineri pleacă acasă. Se prelungesc restul contractelor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a purtat discuții cu senatorul Ion Iordache pe tema celor 1.800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, ale căror contracte vor expira curând.

Burduja spune că vor fi prelungite contractele, mai puțin pentru 100 de angajați care au abateri disciplinare.

Nu se cunoaște, însă, termenul de prelungire al contractelor.

“Am vorbit chiar astăzi cu ministrul. Se vor prelungi contractele, va fi un număr destul de mic, aproximativ 100 de oameni cărora nu li se va prelungi și, din câte înțeleg eu de la ei, sunt oameni care au fost evaluați de către șefii lor direcți ca fiind cei care au absențe, concedii medicale multe. Cam astea sunt informațiile pe care le am eu. Liderii de sindicat trebuie să își facă datoria și să lupte pentru drepturile oamenilor. Până acum, tot ce a ținut de mine, de noi, de echipa mea, am făcut posibilă această prelungire care va fi și de data asta. De aici încolo mai ține și de datoria pe care o au față de oamenii pe care îi reprezintă. Legat de perioadă, nu am discutat. Doar mi-a spus ministrul ca va face tot posibilul pentru a le prelungi”, a transmis Ion Iordache la Radio Infinit.

În ceea ce privește soarta companiei, senatorul spune că Burduja poartă discuții cu reprezentanții Comisiei Europene: ”Discută în continuare cu Comisia Europeană pentru prelungirea termenelor din planul de restructurare al CEO și va face tot ce ține de dumnealui să funcționeze mai departe compania. Din câte știu eu, compania are nevoie de oameni, de profesioniști. Înțeleg ca sunt și oameni care nu-și fac treaba, ca peste tot, și acolo vor fi probleme”.

Vizualizări: 4,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: