Anunțul care i-a enervat pe angajații CEO: E o sfidare, lucrurile vor degenera

Sindicaliștii se organizează pentru a răspunde intenției politicienilor de a tăia trei ani din cei 13 ani  reducere a vârstei de pensionare pentru angajații din minerit și energie. ”E butoi de pulbere”, spune liderul din Rovinari, Constantin Mitrescu. El spune că anunțul lui Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl consideră o sfidare. 


Noul proiect de lege a pensiilor taie din reducerea de 13 ani pe care minerii și energeticienii o obținuseră. Mihai Weber, liderul PSD, a spus că este un câștig acești 10 ani, iar sindicaliștii cred că este o sfidare. 

„Acum, spre surprinderea noastră, de 2 zile sunt pe pe site-ul ministerului aceste modificări ale legii pensiilor. Nu îmi vine să cred, atâta timp cât știu că premierul României, privindu-mă în față, mi-a zis că vor fi păstrate noua lege. Mai mult, am văzut unii politicieni locali care mi se pare....Domnule, să nu mai continue să spună că am câștigat. Ce am câștigat când am pierdut, prin noul proiect sunt pierduți 3 ani din reducere a vârstei de pensionare, iar dumnealor spun că au câștigat. Mă rog, asta e o sfidare și cred că e cea mai nefericită declarație a domnului Weber în ultimul timp de când l-am urmărit eu, spunea că este un câștig și această reducere de 10 ani”.


Mitrescu mai spune că de această dată este unită toată mișcarea sindicală: ”Eu spun că e un butoi pulbere aici, în momentul în care reduci termenul de funcționare a acestei companii prin închiderea până în 2026, e inacceptabil și vă spun că lucrurile vor degenera dacă nu se revine asupra situației. Toată mișcarea sindicală din CEO este acum hotărâtă să susțină acest demers și să facem front comun”.

Vizualizări: 5,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: