Angajații Ambulanței, supărați pe „Grupul veșnic nemulțumit”

„Colectivul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj se delimitează de acțiunile de denigrare apărute în mass-media locală în ultima perioadă”, este mesajul transmis de angajații instituției, supărați că unii colegi de-ai lor au făcut un obicei din a a aduce prejudicii de imagine întregii echipe.

 

Printr-un comunicat transmis presei, colectivul Serviciului Județean de Ambulanță dezvăluie că o verificare a Corpului de Control a scos la iveală faptul că unii angajați obișnuiesc să stea mai mult în concediu medical și mai puțin la serviciu. Paradoxal, sunt aceleași persoane care reclamau la forurile superioare că SAJ Gorj funcționează la cota de avarie din cauza personalului insuficient.

„Spre dezamăgirea majorității salariaților, toate aceste atacuri nefondate au fost posibile cu implicarea unor colegi, care sub aparenta luptă pentru drepturile angajaților sesizează tot felul de nereguli fabricate de dumnealor și puse într-un context insinuant. Toate au avut ca țintă pe cei care au condus sau conduc Serviciul Județean de Ambualnță Gorj, inclusiv pe colegii care nu le-au împărtășit opiniile.

Toți managerii care au fost la conducerea S.A.J. Gorj au devenit victime ale minciunilor și denigrărilor celor care și-au făcut un scop din a îi alunga pe cei care ocupau această funcție.

În urma unor reclamații făcute la Ministerul Sănătății, Corpul de Control a constatat că există premisa obținerii cu ușurință a certificatelor de concedii medicale de către unii dintre salariații S.A.J. Gorj, pentru a se sustrage de la îndeplinirea activităților de serviciu, persoanele în cauză fiind chiar cele care au stat la baza acestor reclamații. 

Este de neconceput ca ani la rând aceștia și-au sabotat locul de muncă prin concediile medicale luate special pentru destabilizarea turelor și continuitatea activității de urgență din unitate, atunci când presiunea în prespital era foarte mare. De exemplu, în anul 2021, în ajunul Crăciunului, tocmai aceia care erau în concediu medical, au scos în evidență, pe o rețea de socializare, că numărul echipajelor este insuficient, sperând ca unitatea să nu-și poată onora la timp  solicitările. Nu a fost așa!”, se arată în comunicatul de presă transmis de angajații SAJ Gorj.

„Grupul veșnic nemulțumit”

În același comunicat de presă se mai precizează că reprezentanții Corpului de Control al Ministerului Sănătății au descoperit că un număr mic de angajați nu își respectă atribuțiile specifice postului.

„Din păcate, s-a ajuns chiar și la instigarea colegilor, aceștia îndemnându-i pe mulți să își ia concedii medicale. Li s-a transmis că veniturile lor vor crește comparativ cu cele ale „fraierilor” care sunt de bună credință și vin la serviciu. Cu toate acestea, personalul operativ s-a delimitat de obiceiurile „neortodoxe” și de afirmațiile grupului veșnic nemulțumit din cadrul S.A.J. Gorj.

Tot Corpul de Control al Ministerului Sănătății a sesizat că un număr mic de persoane din cadrul S.J.A. Gorj acționează concertat, nerespectându-și atribuțiile specifice postului și că două-trei persoane furnizează informații false către anumiți reporteri din  presa locală de scandal, cu care au legături strânse.

Totodată, aceștia prezintă o atitudine conflictuală, fiind mereu în contradictoriu cu orice decizie a conducerii S.A.J. Gorj, oricare ar fi ea. Din nefericire, „Dezbină și stăpânește” este motto-ul lor.

Colectivul S.A.J. Gorj nu este de acord cu acest comportament și se delimitează clar de grupul celor veșnic nemulțumiți”, se mai arată în comunicatul transmis presei locale.

Aceste lamuriri au fost transmise după ce în presa locală au apărut articole care puneau într-o lumină proastă Serviciul Județean de Ambulanță.

Vizualizări: 3,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: