Angajat CE Oltenia: Nu mi-aș aduce copiii să muncească aici

Sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, este sceptic când vorbește de banii care ar putea ajunge în Gorj de la Uniunea Europeană. Țara noastră ar urma să primească, promit oficialii, în jur de trei miliarde de euro, bani pentru tranziția energetică. Ultimele promisiuni sunt că o treime din această sumă ar urma să ajungă în Gorj, însă nu toată lumea este optimistă când vine vorba de acest subiect.

Liderul de sindicat Manu Tomescu este de părere că acei bani nu vor ajunge în Gorj și nici în conturile companiei energetice. Sunt destinați să ajute compania să renunțe la cărbune.  “Se vorbește de acei bani, acele miliarde de euro trimise de la Uniunea Europeană, prin mecanismul de tranziție justă. Mi-e teamă că acei bani nu o să ajungă la noi sub nicio formă. Acei bani ar trebui să mențină locurile de muncă în județul nostru. Nu țineam neapărat să fim mineri sau energeticieni până la capăt pentru că este o muncă grea, care ne solicită extraordinar de mult. Eu nu mi-aș aduce copiii să muncească în acest mediu”, a spus Manu Tomescu, la Târgu Jiu TV.

“Punem cruce cărbunelui, dar punem ceva în loc”, a fost semnalul liderului de sindicat. „Banii ar trebui investiți și în protecția socială. Chiar domnul Burlan a spus că media de vârstă este peste 51 de ani, angajați îmbătrâniți, îmbolnăviți. Acei bani trebuie să creeze alternative. Punem cruce cărbunelui, dar punem ceva în loc, să nu plece oameni din județ, din țară. Am colegi care au fost nevoiți să plece în străinătate. I-au ajuns datoriile din urmă, salariile sunt mici și au plecat să câștige mai mult în afara țării ca să poată să supraviețuiască. Am destui colegi, chiar apropiați”, a încheiat Manu Tomescu.

Complexul Energetic Oltenia mai are în jur de 12 mii de salariați, față de 18 mii acum cinci ani. În următorii patru ani, alți cinci mii se vor pensiona.

Vizualizări: 3,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: