Amintiri cu Pandurii de unde se avântă vulturii!

Au trecut 10 ani de la performanța istorică obținută de Pandurii Târgu Jiu, aceea de a se califica în Grupele Europa League. Între timp echipa fanion a Gorjului a dispărut, fiind desființată  după intrarea clubului în faliment, dar amintirile legate de evenimentele memorabile ale acelor ani au rămas și vor fi consemnate de istoria sportului gorjean.

Într-o perioadă în care echipa fanion a Gorjului rămăsese și singura echipă din Oltenia în prima ligă, au venit și cele mai mari performanțe pentru Pandurii. În urmă cu 10 ani, Pandurii Târgu Jiu, care devenise vicecampioană a României în sezonul 2012 – 2013, se califica, neașteptat pentru lumea fotbalului autohton, în grupele Europa League după un joc disputat la Braga, cu Sporting, în care formația românească nu pornea deloc favorită.

Jurnaliștii sportivi își amintesc cu plăcere de perioada respectivă, iar gorjeanul Daniel Nanu, unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi și scriitori din aceasta zonă a fotbalului, nu a lipsit de la meciul eveniment de la Braga.

De acolo, de pe stadionul unic în lume, care are o peluză săpată în stâncă, acesta a scris un editorial în Gazeta Sporturilor, intitulat „Unde se avântă vulturii!”, acum, la 10 ani de la meciul respectiv rememorând evenimentul: „Acum 10 ani și ceva, la Braga, alături de președintele Marin Condescu, înaintea unui meci de poveste Sporting Braga - Pandurii Târgu Jiu, meciul care a dus „pandurii” în grupele Europa League. Acolo unde nu vor mai ajunge vreodată. Am scris după meci un reportaj pentru Gazeta Sporturilor, intitulat ”Unde se avântă vulturii”. Asta și pentru că una dintre peluzele stadionului din Braga este săpată în piatră”.

Mesajul postat pe pagina de facebook a cronicarului sportiv gorjean a atras și comentarii extrem de realiste, susținătorii fotbalului apreciind că nu numai Pandurii nu va mai ajunge acolo ci nici o altă echipă din România.

„Domnule, cu tristețe o să afirm, că nu numai Pandurii Tg Jiu nu va mai ajunge. La felul cum ”crește” nivelul fotbalului prin competițiile noastre interne, îmi este foarte greu să cred că vreo echipă românească va mai ajunge într-o grupă europeană. Fie ea și de nivelul trei, Conference League.

Da poza este foarte faină și are importanța ei. Mai ales peste ani”, a scris unul dintre cititorii postării care are atașată o fotografie de pe stadionul din Braga, în care apare fostul președinte al clubului din perioada respectivă, Marin Condescu.

Cei care au trăit pe viu acele evenimente, precum secretarul general Daniel Băloi, spun că nu a fost totul în zadar pentru că s-a scris astfel o pagină de istorie și vor avea ce povesti nepoților: „O victorie, cât o istorie! Gorjenii care au crezut în Pandurii au avut o seară magică! Din fericire, avem ce povesti nepoților!”

Galerie foto







Vizualizări: 3,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: