Alertă de explozii solare în perioada de caniculă

Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă în România. Sunt anunțate, de asemenea, explozii solare în cascadă, iar cele mai afectate zone sunt Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei.

Valul de căldură va continua să se intensifice la începutul săptămânii viitoare. Pe 15 și 16 iulie 2024 se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade Celsius. Potrivit specialiștilor, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că nopțile vor fi tropicale.

Canicula va persista în toată țara și în zilele următoare, când sunt anunțate explozii solare în cascadă, avertizează meteorologii români! Exploziile solare, cunoscute și sub denumirea de erupții solare, sunt fenomene energetice violente care apar pe suprafața Soarelui. Acestea reprezintă eliberarea bruscă de energie magnetică stocată în atmosfera solară. Fenomenele asociate cu exploziile solare includ erupțiile solare și ejecțiile de masă coronală (CME), ambele având potențialul de a afecta Pământul. Ele eliberează energie sub formă de radiații electromagnetice, particule energetice și unde de șoc.

Acestea se manifestă prin emisia intensă de radiații electromagnetice, inclusiv radiații X și ultraviolete. Erupțiile solare pot afecta comunicațiile radio și rețelele de energie de pe Pământ.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: