Ajutoare de la Dragoteşti pentru călugării din Athos

Primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre, va merge zilele acestea pe sfântul munte Athos din Grecia. Și nu pleacă cu mâna goală. Primarul vrea să ducă aproape o tonă de alimente ca ajutor pentru călugării români care își duc viața în peninsula grecească, în pustietate.

Șeful comunei Dragotești spune că nu este prima dată când vizitează muntele Athos. În vizitele anterioare, a rămas marcat de viața pe care o duc călugării din peninsula grecească și vrea să le ducă alimente cât să le facă traiul mai ușor. Primarul din Dragotești spune că va fi însoțit și de alți consăteni. Vizita pe muntele Athos se va încheia la sfîrșitul săptămânii. "Vom face o vizită la călugării de pe muntele Athos. Anul acesta am mai fost o dată, am fost cu mai mulți cetățeni din Dragotești, chiar cu preoții din comună. Mai am doi prieteni de la București care au o poziție financiară mai bună decât a noastră și am căzut de acord să le facem o vizită călugărilor români de acolo și oarecum să-i ajutăm, în general cu alimente. Dacă prietenii mei au considerat că trebuie să le ducem niște alimente la muntele Athos și m-au delegat pe mine, fiind și un weekend prelungit liber, vom ajunge cu 800-900 de kg de alimente. În general noi avem două schituri acolo, Prodromul și Lacul, și, automat, fiind români, îi respectăm foarte mult", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești.
Primarul din Dragotești a spus și cum a ajuns să se atașeze de călugării români de pe muntele Athos. "Este a cincea oară când ajung pe muntele Athos. Prima dată am ajuns prin intermediul fundației lui George Becali, după aceea am făcut traseul un pic mai des ca alții de pe aici. În mare parte zona este destul de frumoasă. Fiind de mai multe ori am găsit un pusnic care era din România, are o poveste chiar de invidiat pentru mulți călugări. Trăiește într-o peșteră. E un supraviețuitor. Acum m-am hotărât să-i duc un telefon mobil ca să și ținem legătura cu el acolo. Nu avea nici telefon. L-am întâlnit în Daphni, în port, primea niște ajutoare, de aici ne-am și inspirat, tot de la niște români, din Râmnicu Vâlcea", a mai spus primarul din Dragotești.
Pe muntele Athos își au locul 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocși.

Vizualizări: 2,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: