Ajung microbuzele școlare în localitatea unde transportul elevilor s-a făcut cu firme private

Se rezolvă problema transportului elevilor din Crasna, unde vor ajunge primele microbuze școlare.


Se întâmplă asta în comuna Crasna acolo unde mai funcționează trei școli primare, una gimnazială și șase grădinițe, după ce patru unități de învățământ au fost închise în decursul anilor trecuți.  Școlile rămase deschise au fost modernizate în 2019 cu fonduri guvernamentale și de atunci anual se fac doar mici reparații și igienizări înainte de începerea unui nou an școlar.

Vestea bună este că elevii și preșcolarii de la Crasna nu vor mai fi transportați la unitățile de învățământ cu transportatori privați cu care primăria încheia anual contracte de închiriere pentru microbuze. 

”Comuna Crasna este singura comuna din Gorj care nu a primit niciodată microbuze școlare.  Mereu am cerut două microbuze și mereu am fost refuzați.  Anul acesta avem promisiunea de la Consiliul Județean că va ajunge până pe data de 15 septembrie primul microbuz, urmând ca în primăvară să ne mai vină două electrice de la Guvern. Pentru acestea din urmă avem și stația de încărcare pregătiră”, a declarat viceprimarul din Crasna Gheorghe Sanda.

Autoritățile locale din Crasna nu au avut probleme cu firmele de transport private care de 7 ani de zile au contracte cu primăria. ”Vreau să vă spun că elevii din Crasna sunt transportați de 7 ani de firme. A fost singura soluție pe care am avut-o. Cel mai mare avantaj al acestor contracte este că avem costuri mai reduse cu transportul elevilor. Nu ne interesează de salariile șoferilor, de combustibil, de reparații sau de autorizații. Când o să primim microbuzele cheltuielile vor fi mai mari, dar asta este. Merită și elevi de la Crasna”, a mai adăugat viceprimarul Gheorghe Sanda.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: