Scandalul legumelor toxice. Castraveți retrași de la vânzare
Procurorii au finalizat expertizele în cazul legumicultorilor buzoieni acuzați de utilizarea substanțelor neconforme pentru accelerarea coacerii legumelor. Analizele arată că roșiile pot fi consumate, dar castraveții trebuie retrași de la vânzare.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că a finalizat expertizele în cazul celor trei legumicultori buzoieni, din Glodeanu Sărat, acuzaţi că au folosit substanţe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor.
Astfel, roşiile tratate cu substanţe neconforme pot fi consumate de către populaţie, deoarece concentraţia de substanţe chimice este în limita admisă, în timp ce castraveţii aceloraşi legumicultori trebuie retraşi de la comercializare, fiind dăunători pentru sănătate.
„În urma finalizării raportului de expertiză s-a constatat că în cazul unuia dintre suspecţi probele de tomate au evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice, însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei, iar la probele de castraveţi a fost evidenţiată prezenţa unor substanţe chimice în afara normelor legale, legumele fiind neconforme consumului populaţiei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.
În cazul celui de-al doilea suspect, probele de tomate au evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice, însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei, iar la probele de castraveţi a fost evidenţiată prezenţa unor substanţe chimice în afara normelor legale, legumele fiind neconforme consumului populaţiei.
„Referitor la cel de-al treilea suspect, raportul de expertiză a evidenţiat prezenţa unor substanţe chimice în probele ridicate, însă în limite care să nu afecteze sănătatea populaţiei”, se arată în comunicatul Parchetului din Pogoanele.
Procurorii buzoieni îi vor cerceta în continuare pe cei trei legumicultori din Glodeanu Sărat, pentru că au folosit substanţele chimice neautorizate, faptă ce constituie infracţiune, potrivit Adevărul.