Acuză alocări de fonduri pe criterii politice: Bugetul e capturat de câțiva ciocoi

Banii împărțiți de Consiliul Județean Gorj primăriilor din Gorj încă agită spiritele. Mulți primari s-au declarat nemulțumiți de sumele pe care le vor încasa în timp ce prefectul Iulian Popescu face acuzații dure: „Nu există logică, nu există criterii. Există doar bani acordați pe persoană fizică. Gorjul e preluat de câțiva ciocoi pe persoană fizică”, a declarat Iulian Popescu. 

Prefectul a subliniat că fondurile nu au fost împărțite după vreun criteriu, ci în funcție de culoarea politică și de prietenii. „Cele mai mici localități din județ primesc cele mai mari sume din bugetul Consiliul Județean. Nu sunt situații de urgență sau proiecte. Nu există logică, nu există criterii. Există doar bani acordați pe persoană fizică. Bugetul a fost capturată la fel ca instituția Consiliului Județean. Gorjul e preluat de câțiva ciocoi pe persoană fizică”, a declarat prefectul județului Gorj, într-o emisiune la Accent TV. 

Iulian Popescu a adăugat cum ar trebui făcute, de fapt, calculele pentru fiecare primărie în parte. Așa s-ar putea distribui banii în mod corect, susține prefectul. „Întâi ai discuții, faci centralizări, cum am cerut și noi Direcției finanțelor. Lista cu excedentul financiar, lista arieratelor, lista proiectelor europene, plan de cofinanțări pentru anul 2024. De acolo poți identifica nevoile de finanțare. Altfel, împarți bani care stau în cont, iar alte localități nu au bani să finalizeze proiecte pe fonduri europene. Promitem cioara de pe gard. Sunt localități cu bani în cont și tot ei primesc sume mari la începutul anului”, a mai spus prefectul. 

A fost, de altfel, și supărarea mai multor primari care au venit la Consiliul Județean, revoltați că au primit sume prea mici să poată face ceva în comunitățile pe care le conduc. Promisiunea primită este că vor mai avea sprijin financiar în altă tranșă de la Consiliul Județean, iar Cosmin Popescu a reacționat și a declarat că nu sunt împărțiți banii pe criterii politice, ci pe nevoi și proiecte în desfășurare. „De fiecare dată am respectat legea şi respect legea. Sigur, sunt nemulţumiri, fiecare primar vrea sume cât mai mari. Este doar o primă etapă, urmează rectificări bugetare, vorbim de excedente. Ştiu foarte clar excedentul la fiecare primărie”, a declarat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: