Prefect: De patru săptămâni, e împiedicat cu rea-credință acest control

Conflictul dintre Prefectura Gorj și Consiliul Județean Gorj se va tranșa în instanța de judecată. Prefectul a solicitat strămutarea dosarului în care Consiliul Județean a contestat controlul și amenda primită pentru că a împiedicat verificările dispuse de Iulian Popescu. „De patru săptămâni e împiedicat cu rea-credință acest control”, spune prefectul.

Consiliul Județean Gorj nu a fost controlat niciodată de Instituția Prefectului. E motivul pentru care instituția e cap de afiș pe lista celor care sunt vizate de Corpul de Control al prefectului. Iulian Popescu a și explicat cum a făcut lista. A căutat, în special, instituțiile care nu au mai fost verificate de multă vreme de Instituția Prefectului.

“Discutăm de patru săptămâni în care suntem în această situație vădită ilegalitate în care se află Consiliul Județean și președintele Consiliului Județean pentru că am dispus un control absolut legal și legitim. De patru săptămâni, e împiedicat cu rea-credință acest control deși ordinul e perfect legal. Acest control avea ca obiectiv verificarea unor norme de lucru. Există cel puțin șapte puncte ale acestui control. Am făcut o programare a controalelor din teritoriu și am urmărit să căutăm unitățile administrativ teritoriale care nu au mai fost demult controlate. În vârful acestei liste apare Consiliul Județean pentru că nu a fost niciodată controlat de Instituția Prefectului”, a declarat prefectul Iulian Popescu, într-o emisiune la Radio Accent.

Prefectul i-a dat o amendă în valoare de cinci mii de lei lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, pentru că s-a opus controlului. A obținut chiar și de la București, de la Ministerul Afacerilor Interne, documente care atestă că aceste verificări sunt legitime. Nici după prezentarea actelor, Consiliul Județean nu a deschis ușa Corpului de Control al prefectului.

„Există dosare deschise în instanță. Consiliul Județean a contestat amenda aplicată pe persoană fizică președintelui Consiliului Județean, precum și controlul. Blochează și sabotează acest control absolut legitim. Noi am cerut strămutarea proceselor, să nu se judece la Gorj pentru obiectivitate. Am solicitat Curții de Apel Craiova să decidă o strămutare a acestui proces, lucru care se va întâmpla săptămâna viitoare”, a mai explicat prefectul Iulian Popescu.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: