Se demolează mai multe blocuri din Mătăsari

A început demolarea blocurilor din Mătăsari care au fost începute în perioada comunismului, când mineritul din zonă era în floare, dar care nu au mai fost finalizate. Blocurile nu făceau decât să ofere o imagine dezolantă localității. 

În primă fază, trei blocuri vor fi demolate. O firmă se ocupă de acest lucru și primește 800 de mii de lei să pună blocurile la pământ. 

Autoritățile spun că au luat această decizie pentru că blocurile nu ar putea fi reabilitate. Ar costa prea mult și nici nu ar avea cine să locuiască acolo pentru că nu există cereri de acordare de locuințe înregistrate la Primăria Mătăsari.

„Blocurile sunt construite din anul 1984-1985. Nu au fost finalizate niciodată. Nu mai exista vreo soluție pentru reabilitarea lor. Localitatea noastră s-a depopulat foarte mult. Am ajuns de la 10.000 de locuitori la 5.000, în prezent. Nu există cereri pentru acordarea de locuințe. Reabilitarea blocurilor ar fi însemnat costuri foarte mari și o investiție nu este rentabilă. Trebuie făcută o expertiză, iar aceasta costă foarte mult. Am încercat să le valorificăm, dar nimeni nu a dorit să le preia, nici măcar gratuit“, a spus viceprimarul localității Mătăsari, Dorin Ionescu.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: