Achitare pentru fostul șef de post de la Urdari
Nicu Pasăre, fostul șef al postului de Poliție Urdari, a fost găsit nevinovat de acuzațiile ce i-au fost aduse într-un dosar penal în care a mai fost judecat împreună cu un alt coleg de-al său, ofițer de la Rovinari, ambii fiind la pensie acum.
Acesta a fost trimis în judecată alături de Ion Daniel Morie, cei doi fiind acuzați că i-ar fi ajutat pe frații Bebe Rică și Puiu Tauru să scape în timpul unei anchete pe care o făceau într-o pădure, unde cei din urmă fuseseră prinși la furat de lemne. În realitate, lucrurile nu au stat așa, pe parcursul procesului fiind explicate condițiile în care unul dintre hoți a reușit să scape, fiind prins ceva mai târziu pentru a fi tras la răspundere.
Pasăre s-a trezit însă inculpat în celebrul dosar în care a fost acuzat că a cerut favoruri sexuale de la concubina lui Bebe Rică Tauru, dosar în care a primit o condamnare cu suspendare, deși chiar femeia a mărturisit că totul a fost o înțelegere între ea și procurorul de caz pentru a-și scăpa bărbatul de acuzațiile de furt.
Povestea este atât de încâlcită că judecătorului de caz, Liliana Cruceru, a avut nevoie de peste 20 de termene și de ședințe care au durat și ore în șir într-o singură zi pentru a audia toate părțile și a clarifica lucrurile. Acum, când a venit vremea verdictului, cei doi polițiști au putut să răsufle ușurați.
L-a turnat pe Pasăre, dar n-a scăpat!
Nu la fel stau lucrurile pentru frații Tauru. Bebe Rică, cel care între timp a mai primit o condamnare cu suspendare într-un alt dosar în care e acuzat de furt de lemne, regretă amarnic „înțelegerea” pe care credea că o are cu anchetatorii. A fost convins că dacă îl dă „pe tavă” pe Pasăre în dosarul de șantaj sexual scapă basma curată în anchetele care îl vizau, dar nu a fost așa. Și el și fratele său au primit acum condamnări. Pentru infracțiuni la Codul Silvic, adică furt de lemne, fiecare dintre aceștia a primit câte 8 luni de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care trebuie să presteze și muncă în folosul comunității și să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. În plus, trebuie să despăgubească Direcția Silvică Gorj cu 412,16 lei, contravaloarea lemnului pe care îl aveau în căruță în momentul comiterii furtului. La asta se mai adaugă câte 600 de lei cheltuieli judiciare către statul român.