A secat și râul Blahnița: „E dezastru cum n-a mai fost!”

Seceta severă din această vară încă are urmări. Mai multe râuri din județul Gorj pur și simplu s-au evaporat. După Șușița, de exemplu, nici Blahnița nu mai curge. Albia arată ca un drum de țară, doar cu pietre și nisip, fără niciun strop de apă.

Oamenii care locuiesc în Târgu-Cărbunești spun că n-a mai secat niciodată. „De când sunt eu, de 70 de ani, n-am mai văzut așa ceva. Să nu fie nici un strop de apă. Nici Gilortul nu mai e ce a fost. Nu puteai să treci dintr-o parte în alta, era apă din mal în mal, acum poți să-l treci ușor cu piciorul. Iar Blahnița a secat de tot”, a spus o localnică. „Foarte greu ne descurcăm. Eu am fântâna și încă nu a secat, mai strâng și apă de la ploaie ca să am rezerve măcar pentru animalele din gospodărie și pentru câteva fire de varză. Avem apă la rețea. Nu am avut probleme până acum”, a spus o altă localnic.

Și Sohodolul a secat complet. Nu doar în zona turistică din Cheile Sohodolului, unde se manifestă fenomenul de carst și s-a mai întâmplat ca apa să coboare prin galeriile subterane. Nici în aval nu a mai ajuns niciun fir de apă. „Ne descurcăm cum putem. Avem capre, le ducem să se adapte în băltoace. Mai sunt câteva bălți care încă n-au secat. Peștii au murit de mult”, a mărturisit un localnic din Runcu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: