Incendiile de vegetație devin tot mai violente: Am ajuns mai rău ca în Grecia!

Incendiile de vegetație sunt tot mai greu de ținut sub control și în județul Gorj. La marginea Târgu Jiului, hectare întregi au fost mistuite de flăcări aproape de locuințele oamenilor. Au ars și două mașini vechi, dar din fericire focul n-a ajuns la case. 

Focul a fost stins, dar s-a reaprins după câteva ore din cauza vegetației uscate și a vântului. „Și la mine ardea. Fierbea pământul, pietrele”, a mărturisit o femeie. „Nu verifică nimeni hidranți, nimeni, nimeni, uitați în ce situație suntem, am ajuns mai rău ca în Grecia, suntem lipsiți de apă rău aici.”

Aproape o mie de incendii de vegetație au fost anul acesta, un număr record. Pompierii au atras din nou atenția asupra acestui pericol. Oamenii sunt îndemnați să nu mai dea foc vegetației uscate pentru că un astfel de foc scăpat de sub control poate să ducă la o adevărată tragedie.

“Pagubele sunt considerabile și adesea ireparabile: sute de hectare de vegetație au fost distruse, copaci seculari au fost incinerați, iar animalele sălbatice au avut de suferit. În unele cazuri, incendiile au extins flăcările la autovehicule și construcții din apropiere, provocând daune suplimentare. Din păcate, incendiile au avut și consecințe tragice. Doi bărbați în vârstă de 69 și 70 de ani, care au încercat să oprească incendiile, au suferit arsuri grave, unul pe 90% din suprafața corpului și celălalt pe 20%”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: