Zeci de localnici au muncit umăr la umăr cu pompierii să nu le ia foc casele

Continuă misiunea contracronometru în satul Bâlta, din Runcu. Zeci de săteni au dat o mână de ajutor pompierilor chemati să stingă incendiul de vegetație care a izbucnit în localitate. 

Oamenii au adus lopeți de acasă și au intervenit și ei alături de salvatori. "Nu puteam să stăm acasă și să nu facem nimic. Venea focul la noi dacă nu ajutam și noi", a spus un localnic. "Am auzit că a luat foc și am venit toți cu lopeți, apă. Nu puteam să stăm degeaba că venea focul în pădure, apoi acasă", a spus un alt localnic. 

Focul s-a extins rapid pentru că a bătut și vântul. Trei autospeciale de la ISU Gorj au acționat în Runcu. 

În nici două ore, peste 20 de hectare de vegetație uscată s-a făcut scrum. "A fost o misiune foarte grea pentru că a bătut vântul foarte tare si imediat s-a aprins tot. Vom face toți încă o noapte albă să ne asigurăm că nu se va reaprinde și că nu vor fi probleme. Oamenii s-au mobilizat. Au venit de acasă 60-70 de oameni și au dat o mână de ajutor, s-au mobilizat", a spus primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu. 

Incendiile de vegetație rămân un fenomen îngrijorător și periculos la nivelul județului Gorj. Au fost înregistrate până acum aproape o mie de incendii, un număr record.

Galerie foto





Vizualizări: 3,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: