A început asfaltarea „centurii” comunei Peştişani

Lucrările de construcţie la drumul de exploataţie agricolă care se doreşte a fi centura comunei  Peştişani avansează simţitor. Pe anumite porţiuni au fost turnate cele două straturi de asfalt, iar pe altele doar parţial. Administraţia locală anunţă că lucrările la construcţia şoselei vor fi încheiate în toamna acestui an, deşi termenul de execuţie este luna aprilie a anului viitor.

Drumul de exploataţie agricolă care va deveni un fel de centură a comunei Peştişani începe să prindă contur. Asta pentru că deja s-a trecut la asfaltarea şoselei, pe alocuri fiind chiar turnat şi stratul de uzură, cel final. Primarul comunei, Florin Pavel, a precizat care este stadiul lucrărilor. „S-a turnat asfaltul în două straturi pe tronsonul de 2 km din drumul naţional înspre Nord şi s-a început turnarea primului strat pe tronsonul din drumul naţional înspre sud şi se lucrează la tronsonul respectiv. După ce se termină turnatul asfaltului pe toată lungimea de 7.5 km, urmează să se facă rigolele şi refugiile. Drumul are 4 metri lăţime, sunt refugii din 200 în 200 de metri, pe o parte şi pe cealaltă. Au fost realizate şi cele 8 podeţe noi. Sperăm ca în toamna aceasta lucrarea să fie gata, aşa cum am anunţat. Din discuţiile cu constructorul, sigur în această toamnă, fizic va fi gata drumul. Proiectul va mai dura până să se închidă”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Lucrările de execuţie la acest drum au fost îngreunate din cauza apariţiei unor blocuri masive de beton pe fostul amplasament al căii ferate care traversa zona respectivă. Finanţarea pentru realizarea acestei investiţii a fost obţinută prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). A fost solicitată prima tranşă de plată care a fost şi aprobată, în sumă de 1.2 milioane lei.

Facilităţi pentru cei care vor să construiască în zonă

Administraţia locală a extins zona de intravilan prin noul Plan Urbanistic General (PUG) al comunei, care a fost aprobat ieri în Consiliul Local, astfel încât cetăţenii, având acum şi drumul asfaltat, să poată să îşi construiască locuinţe. „Drumul deschide accesul la foarte multe terenuri. Prin acest PUG am extins zona de intravilan a comunei şi pe o bună porţiune din lungul acestui drum de exploataţie agricolă, ca să fie mai uşor pentru cetăţenii care vor să construiască, să nu mai fie nevoie să scoată din circuitul agricol. O să încercăm cu timpul să ducem pe aceste zone utilităţile, pentru ca oamenii să fie atraşi să construiască, să dezvolte zona”, a precizat primarul Florin Pavel. 

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: