26 de polițiști reținuți pentru luare de mită

Operațiune anticorupție la Vama Calafat: Zeci de polițiști de frontieră reținuți pentru luare de mită.

Peste 20 de polițiști de frontieră de la punctul de trecere a frontierei din Calafat se confruntă cu acuzații de corupție, fiind reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt suspectați că percepeau mită de la șoferii care treceau prin punctul de frontieră.

Procurorii susțin că cei 26 de polițiști ar fi cerut mită șoferilor în sume cuprinse între 5 euro și un pachet de țigări. Mai mult, conform acuzațiilor, șefii de tură ar fi primit aproximativ 20 de euro din banii colectați de subalternii lor.

„În cursul zilei de 21 noiembrie, ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Miercuri, polițiștii implicați în acest caz urmează să fie prezențați în fața magistraților pentru a se decide asupra propunerii de arestare preventivă.

Operațiunea de amploare a avut loc în cursul zilei de 21 noiembrie 2023, când ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații situate în județul Dolj. Procurorii își concentrează eforturile în cercetarea presupuselor infracțiuni de corupție, precum luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus săvârșite în perioada 2022-2023 de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Frații Buzești” Craiova, conform informațiilor furnizate de Direcția Generală Anticorupție.

Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: