16 idei de hobby-uri pe toate gusturile

Oamenii sunt diferiți, dar din fericire există hobby-uri pentru toate gusturile. Nu toți bărbații se uită la fotbal, unii preferând telenovele, așa cum nu toate femeile sunt interesate de tehnici de machiaj. Unele activități de timp liber sunt de nișă, nefiind foarte populare, în timp ce reprezintă un punct comun pentru mase largi.

Jocurile online se încadrează în a doua categorie. Ca să vezi cum te poți distra pe internet, poți căuta informații despre Game World, una dintre platformele apreciate de români.

În cazul în care cauți altă distracție, iată 16 hobby-uri structurate în funcție de tipologii:

Pentru cei statici

1. Filme și seriale


Vizionarea de filme și seriale este preferată de cei care se simt atât de obosiți după o zi de muncă, încât tot ce vor să facă este să „eșueze” pe canapea și să evadeze într-un univers paralel, prin intermediul personajelor.

2. Puzzle


Potrivirea pieselor într-un puzzle este tot o activitate statică. O poți face așezat pe un scaun, împreună cu familia sau cu prietenii. Acest hobby nu te solicită fizic, însă îți pune mintea și răbdarea la contribuție.

Pentru cei activi

3. Drumeții


Drumețiile prilejuiesc o activitate fizică ce poate fi lejeră, de intensitate medie sau ridicată. O plimbare pe un drum forestier, pe plan orizontal, este ca una în parc. În schimb, un traseu pe munte, spre culmi, este solicitant.

4. Ciclism


Pedalatul este o modalitate excelentă de a face mișcare. Din nou, ritmul poate fi diferit. Cu cât vrei să mergi mai cu vitează sau mai în pantă, cu atât sunt mai mari efortul și consumul de calorii.

Pentru cei care iubesc adrenalina

5. Rafting


Raftingul este navigarea pe ape repezi, de obicei pe râuri de munte. Presupune o barcă, vâsle, echipament de protecție și multă stăpânire de sine. Această activitate se poate practica și în echipă, pentru adrenalină „la comun”.

6. Karting


Kartingul este mai puțin periculos, însă oferă trăiri la fel de intense. Dacă ai visat să devii pilot de Formula 1, ai ocazia să vezi cât ești de bun într-o întrecere de mașini în mare viteză. 

Pentru cei care nu riscă

7. Pescuit


La pescuit nu îți asumi niciun risc, poate doar acela de a te întoarce acasă cu mâinile goale. Dar nici măcar nu trebuie să îți propui să prinzi „monstrul”. Obiectivul este să petreci timp în liniște, în mijlocul naturii.

8. Colorat


Un hobby care nu presupune deplasarea de acasă este coloratul. Indiferent de vârstă, există cărți de colorat potrivite, care au un efect relaxant. S-a confirmat că persoanele care colorează zilnic câteva pagini sunt mai puțin stresate.

Pentru cei cu simț artistic

9. Pictura


Artele vor reprezenta mereu și surse de inspirație pentru cei care caută un hobby. Dacă vrei să îți transpui spiritul creator în imagini, îți recomandăm pictura, care are și efect terapeutic.

10. Poezia


Poezia este un alt hobby potrivit celor cu simț artistic. Fără presiune, încearcă mai întâi să scrii câteva rânduri care să rimeze. Cuvintele vor veni mai greu la început, apoi îți va fi tot mai ușor și îți exprimi sentimentele cu ajutorul figurilor de stil.

Pentru gurmanzi

11. Gătit


Gătitul este un hobby la îndemână, pentru că acum nu mai ești obligat să alergi după cărți culinare greu de găsit. De cum deschizi internetul, ai acces la mii de rețete românești și din toate „colțurile” planetei.

                    

12. Recenzii de restaurante


Probabil că ai văzut filme în care bucătari pricepuți nu știau cum să se prezinte mai bine atunci când în restaurant călca un critic culinar. Poate este o idee să îți lansezi un blog cu recenzii de restaurante...

Pentru curioși

13. Documentare


Televiziunea prin cablu a deschis o poartă către cunoaștere. Există multe canale unde sunt difuzate filme documentare 24 din 24. Ești curios din fire? Urmărirea acestor canale îți va clarifica multe nelămuriri.

14. Călătorii


Poți cunoaște locuri și oameni personal, călătorind. Dedică fiecare vacanță și fiecare city break unui oraș nou, dacă se poate din țări diferite. În felul acesta, vei avea contact cu cele mai diverse culturi.

Pentru studioși

15. Citit


Cititul este un hobby pentru toate categoriile de oameni, mai puțin pentru cei care susțin că adorm imediat cu deschid o carte. Una dintre funcțiile primordiale ale lecturii este dezvoltarea personală.

16. Cursuri online


Cursurile online te ajută să te specializezi într-un domeniu nou, sau îți consolidează cunoștințele despre domeniul în care activezi. Există multe cursuri gratuite pe internet, deci nu ai cum să te plictisești dacă ești adeptul principiului „omul cât trăiește învață”.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: