”Ziua Națională a României”, proiect lansat de UAT Drăgoteşti

UAT Drăgotești lansează proiectul ”Ziua Națională a României”, ediția I, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Valoarea finanțării este de 102.396 lei, fondurile fiind destinate promovării imaginii României la nivel european și educația tinerei generații în spiritul respectului față de valorile românești.

"Proiectul ”Ziua Națională a României” contribuie la dobândirea de cunoștințe despre meșteșugurile tradiționale românești, de către un număr de 60 de copii și adulți,  și la coagularea sentimentului de identitatea natională, pentru un număr de 150 de români stabiliți în Heidelberg, Germania, prin participarea la ateliere meșteșugărești , precum și la spectacolul muzical-coregrafic susținut de ansamblurile folclorice ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și ”Doina Jilțului” al UAT Drăgotești", spun reprezentanţii Şcolii Populare de Arte Târgu Jiu.

Artiştii care vor susţine un spectacol de excepţie sunt: Maria Loga, Carmen Felicia Sarcină, Maria Violeta Cojocaru, Yasmine Polacek, Lorena Tudorescu și Andrei Ciotor, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu” a Școlii Populare de Arte  ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. 

Repertoriul spectacolului va cuprinde piese tradiționale din toate regiunile etnofolclorice românești, astfel ca toți participanții să se simtă parte din spectacol.

Ansamblul ”Doina Jilțului” al UAT Drăgotești va pregăti suite de dansuri din diverse regiuni ale țării.

Spectacolul muzical-coregrafic și atelierele meștesugărești, pregătite cu toată priceperea de meșterii populari: Claudia Drăghescu – țesut/cusut, Daniel Preduț – arta lemnului și Tiberiu Ecovescu – iconărit, se vor desfășura la Heidelberg, în data de 25 noiembrie 2023.

Parteneri în proiect:

Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu

Asociația Culturală ” A.I.Cuza – Gesellschaft fur Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg”

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: