Zeci de acţiuni în instanţă ale salariaţilor Minprest. Motivul!
Peste 60 de salariaţi ai Minprest Rovinari au dat societatea în judecată pentru că nu şi-au primit bonurile de masă în perioada ianuarie-aprilie 2016. Angajaţii au apelat la serviciile avocatului Gheorghe Pecingină. Acesta spune că şefii Minprest au încercat să pună presiune pe oameni ca să renunţe la acţiunile din instanţă.
Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, susţine că oamenii au apelat la el pentru a-şi câştiga în instanţă drepturile. „Ca urmare a acestui demers al salariaţilor, conducerea Minprest a început să facă presiune, în sensul că a trimis oameni din conducere peste salariaţi să-i facă se renunţe la acţiune”, a spus Pecingină.
Tichetele de masă de la Minprest se acordau în baza contractului colectiv de muncă din 2015 care era în vigoare şi în 2016 pentru că nu se semnase un nou contract, la fel cum se întâmplă şi acum. „Pe toate fundamentările de tarife pe care le-au făcut, cei de la Minprest au prevăzut aceste tichete de masă. Ei când au solicitat bani de la CEO pe tarife au prevăzut aceste tichete de masă, ori banii care au fost încasaţi de la CEO pe aceste drepturi au mers în profit, pentru că altfel managerul de la Minprest nu şi-ar fi îndeplinit parametrii manageriali şi ar fi fost schimbat conform contractului de mandat”, a mai spus Pecingină.
Ce spune Giorgi
Şeful Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, neagă că ar fi ameninţat salariaţi. Spune că au mai fost două acţiuni de acest gen, iar oamenii au pierdut procesele. „Noi nu ne-am dus să-i ameninţăm, ci ne-am dus să le explicăm oamenilor că legea este clară. Vedeţi, dau bani la avocaţi şi dau bani degeaba, şi am încercat să le explicăm cu fapte concrete ce se întâmplă. Ce spune domnul Pecingină este o aberaţie. Minprest nu şi-a făcut profitul pe care şi l-a impus anul trecut, deci nu aveam cum să folosim banii respectivi. Noi am preconizat că o să ajungem la 110.000 lei, dar am făcut undeva la 56.000 lei”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest SA.