Weber (PSD): Dacă nu se renunţă la concedieri, depunem moţiune!
Deputatul de Gorj Mihai Weber susţine că PSD va depune în cel mult două săptămâni o moţiune simplă pe Energie, dacă nu se renunţă la planul privind concedierea a cinci mii de mineri şi energeticieni, anunţat de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Weber susţine într-un interviu acordat Radio Infinit că moţiunea este deja „creionată”.
Reporter: Aţi făcut o nouă interpelare la adresa ministrului Energiei. Care este motivul?
Mihai Weber: Cred că s-au uzat toate căile omeneşti posibile, de la dialog până la măsuri extreme, greva foamei, marşul disperării şi aşa mai departe. Lucruri pe care le-am trăit toţi. De acolo semnalele sunt extrem de negative, în sensul că se doresc disponibilizări. Noi nu le-am acceptat de la bun început şi am considerat tot timpul că este ultimul lucru la care trebuie să se recurgă. Văd că se continuă practic destructurarea sistemului energetic românesc, este o problemă gravă nu numai pentru Gorj, ci şi pentru Oltenia. Am solicitat în interpelare să mi se spună dacă au fost folosite toate celelalte căi care le sunt la îndemână şi care ar fi trebuit aplicate pentru eficientizare. Dacă s-au epuizat toate aceste căi şi de ce s-a ajuns la această soluţie extremă a concedierilor.
Reporter: Vorbeaţi în trecut de o moţiune simplă, la care aţi renunţat?
M.W.: Moţiunea simplă pe energie este deja creionată, se adresează întregului sistem energetic. Am discutat cu conducerea partidului, dacă răspunsul primit la interpelare nu este mulţumitor, în sensul de a se stopa aceste concedieri colective, vom recurge la depunerea acestei moţiuni simple, lucru care se va întâmpla peste două săptămâni.
Reporter: A fost o vreme când părea să-i daţi credit ministrului Energiei.
M.W.: L-am interpelat de câteva ori, am avut discuţii telefonice. La un moment dat l-am considerat de bună credinţă. La un moment dat m-a păcălit cu mutarea sediului, mi-a spus clar că nu se doreşte mutarea sediului, ci înfiinţarea unui birou care exista de fapt, dar am zis că poate vor să dezvolte acel birou, dar ei pe la spate lucrau la modificarea actului constitutiv, pentru mutarea sediului social. Trebuie să înţelegem cu toţii să menţinem o presiune constantă asupra acestor oameni, pentru a nu-i lăsa să-şi ducă la îndeplinirea planurile cu mutarea sediului şi cu concedierile colective.