Vrei să ai mai multă grijă de tenul tău? Află acum ce trebuie să-ți cumperi pentru o rutină de îngrijire a pielii

Imagine de Julia Zyablova pe unsplash.com


Îți dorești să începi o rutină de îngrijire pentru tenul tău dar încă nu știi care sunt produsele de bază de care ai nevoie? Stai fără grijă deoarece în cele ce urmează vei afla care sunt primii pași pe care trebuie să-i faci pentru a intra în lumea cosmeticelor. Îngrijirea tenului nu este doar un mod de a-ți menține pielea luminoasă și sănătoasă, ci a devenit un ritual de relaxare în care te reconectezi cu tine. Să ai o rutină bine pusă la punct te poate scuti de o mulțime de probleme dermatologice, așadar află acum ce trebuie să ai pentru a-ți îngriji tenul ca la carte.


Iată care sunt produsele și accesoriile de bază pentru o rutină completă

- Produse de curățare și hidratare

O rutină corectă de îngrijire a tenului include curățare, protejare și hidratare, așadar ai nevoie de câteva produse de bază.  Pe lângă o cremă cu factor ridicat de protecție solară, ai nevoie de o loțiune de curățare potrivită tipului tău de ten, care să te scape de impuritățile adunate pe timpul zilei. De asemenea, după o curățare eficientă ai nevoie de o hidratare adecvată, așadar poți alege seruri coreene pentru față, cu ingrediente perfecte pentru a-ți păstra luminozitatea și elasticitatea pielii.


- Prosoape mici din bumbac și dischete demachiante

După ce îți cureți bine fața folosește un prosop din bumbac, potrivit pentru pielea sensibilă. Acestea absorb foarte bine apa și nu îți vor irita pielea, lăsându-ți tenul fin. De asemenea, pentru demachiere sau aplicarea unui toner poți folosi dischete demachiante din materiale naturale care sunt blânde cu pielea, nu facilitează apariția mâncărimilor și contribuie la protejarea mediului înconjurător.


- Roller și perie de curățare facială

Pentru o curățare mai profundă a tenului poți cumpăra o perie facială care să te ajute la îndepărtarea eficientă a impurităților. Alege o perie din silicon care să fie blândă cu tenul tău și să nu îl zgârie. În plus, pentru a facilita circulația sângelui poți utiliza un roller facial. Pe lângă aspectul relaxării, masajul facial vine și cu beneficii precum reducerea inflamațiilor și a retenției de apă. Un roller din piatră naturală trebuie ales în funcție de forma feței și trebuie depozitat de preferat în frigider pentru a spori efectul de răcorire.


În concluzie, o rutină de îngrijire a tenului joacă un rol important pentru sănătatea și aspectul pielii tale, așadar alege produse de calitate care să-ți îmbunătățească experiența de utilizare. Nu îți cumpăra prea multe produse încă de la început, ci testează doar câteva produse de bază și observă cum se comportă pielea ta după mai multe utilizări. Cosmeticele potrivite vor da un aspect minunat pielii, însă înainte de a cumpăra orice produs sau accesoriu, este nevoie să-ți analizezi tipul de ten și să achiziționezi doar ce consideri că este adecvat nevoilor tale. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: