Schimbare de look și de stil- Cum să-ți amenajezi locuința pentru sezonul rece

Poză de Element5 Digital pe Unsplash 


Schimbările de sezon aduc de multe ori cu ele și îmbunătățiri la nivelul funcționalității locuinței, pregătind spațiul pentru exigențele tale. O dată cu aceste modificări la nivel de structură poți adopta și câteva modificări în ceea ce privește stilul, astfel încât casa ta să fie pregătită pentru trecerea la un alt anotimp.

Cum să schimbi aspectul casei tale înainte de sezonul rece?


1. Instalează un șemineu electric

Un șemineu electric poate fi o soluție perfectă pentru casa ta în timpul sezonului rece, acesta având atât un aport semnificativ din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva funcționalității. Șemineul electric oferă avantajul lipsei de noxe și a mentenanței facile, deoarece acesta funcționează fără a folosi combustibil real. În plus, un șemineu electric de pe site-ul altex.ro poate fi folosit în orice anotimp, grație funcției de încălzire pe care o poți alege dacă vrei să o folosești  sau nu. Mai mult decât atât, șemineele moderne sunt deosebit de estetice, folosind tehnologie LED pentru iluminare și efecte de flacără.

2. Optează pentru tapet

Dacă vrei să te bucuri de o schimbare de stil în casa ta, atunci poți opta pentru amenajarea spațiului cu tapet. Tapetul este o soluție eficientă de acoperire a pereților care îți permite să amenajezi rapid încăperile și fără disconfortul creat de lucrările obișnuite de modernizare a locuinței (aplicare vopsea lavabilă, decopertare tencuială etc.). În plus tapetul este călduros, ceea ce înseamnă un plus din punct de vedere al menținerii temperaturii interioare, mai ales în timpul iernii. 

3. Folosește textile pentru un mediu cozy

Textilele joacă un rol important într-o locuință, acestea având mai ales un aport estetic. Dacă vrei să îți pregătești casa pentru iarnă atunci poți schimba draperiile și covoarele, optând pentru nuanțe specifice anotimpului. Folosește pernuțe decorative pentru a atrage atenția spre anumite zone și eventual pături pufoase, care să îmbie la relaxare. Pentru sezonul rece poți folosi elemente croșetate pentru decor, acestea transformând spațiul în unul cozy, perfect pentru a te bucura de serile răcoroase. 

4. Folosește decorațiuni specifice

Sezonul rece este un moment perfect pentru a-ți decora casa, atât în ceea ce privește decorațiunile de toamnă, cât și în ceea ce privește decorațiunile de iarnă și de Crăciun. Tot ce trebuie să faci este să alegi decorațiunile specifice, pe care să le dispui astfel încât să înfrumusețeze casa. Nu uita de ghirlandele decorative, tematice sau luminoase, care te vor ajuta să îți transformi casa într-un spațiu plin de stil și foarte confortabil. 

5. Folosește iluminatul pentru o schimbare de stil

Felul în care distribui lumina în interiorul locuinței tale este deosebit de important, mai ales pentru că în sezonul rece perioada în care beneficiezi de lumina naturală se reduce destul de mult. Optează pentru corpuri de iluminat cu lumină caldă, care să creeze impresia unui cămin primitor și călduros. Folosește corpuri de iluminat potrivite, adaptate stilului casei și dimensiunilor fiecărei camere, fără a neglija importanța lampadarelor, a spoturilor sau a aplicelor. 

Aspectul și stilul unei case pot fi îmbunătățite în mod constant, chiar și fără a fi necesar să faci schimbări majore la nivelul acesteia. Un șemineu care să emane căldură, accesorii potrivite pentru anotimpul rece sau lumina caldă și ghirlandele luminoase, acestea sunt doar câteva dintre ideile mici care te pot ajuta să îți transformi casa, aducând îmbunătățiri foarte mari la nivel de aspect și de stil.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: