Vouchere oferite de Guvern pentru victimele infracțiunilor

Guvernul acordă vouchere de până la 16.500 de lei pentru o nouă categorie de persoane. Este vorba de victimele infracțiunilor care vor putea primi vouchere pentru nevoile urgente.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că, în 2024, sunt prevăzute în buget fonduri financiare pentru acordarea de vouchere unor anumite categorii de persoane. Este vorba despre ”victimele infracțiunilor”, care vor putea primi vouchere ”pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente”.

Ministrul a precizat că aceste persoane pot primi o sumă de până la 16.500 de lei.

”Venim în sprijinul victimelor infracțiunilor cu vouchere pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Joi, a fost semnat contractul cu operatorul care va emite aceste vouchere. Mecanismul este funcțional, așteptăm primele solicitări aprobate de instanță. Această inițiativă oferă ajutor rapid pentru cei afectați, care vor avea, astfel, la dispoziție până la 5 salarii minime brute (16.500 lei).”

Beneficiarii acestora pot fi: persoanele asupra cărora a fost săvârşită o tentativă la infracţiunile de omor şi omor calificat, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de viol, o infracțiune de agresiune sexuală, o infracţiune de trafic de persoane şi trafic de minori, o infracţiune de terorism, precum şi orice altă infracţiune intenţionată comisă cu violenţă”, a anunțat ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu a explicat și care sunt pașii care trebuie urmați de către un solicitant al acestor vouchere.

Victima trebuie să depună plângere la poliție și apoi va depune, la Tribunalul de unde are domiciliu o cerere prin care cere avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente și un referat de estimare a cheltuielilor pentru acoperirea nevoilor urgente.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: