Vezi ce a ucis-o pe Raluca!
Medicii legişti au dat ieri verdictul în cazul morţii fetei de numai 17 ani care a decedat miercuri. Decesul fetei a fost asociat cu o injecţie cu Ampicilină, dar în urma necropsiei s-a stabilit că fata a făcut infarct. Părinţii nu-şi dau seama nici acum de ce fiica lor a decedat fulgerător. Medicii cred că fetei i s-a frică de intervenţia chirurgicală la care trebuia supusă. Aceasta se internase la secţia ORL pentru o operaţie de amigdalită.
Medicii legişti au făcut ieri dimineaţă necropsia tinerei care a decedat miercuri în Secţia de O.R.L a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-.Jiu. Cauza morţii a şocat pe toată lumea chiar şi pe medici care nu-şi dau seama ce s-a întâmplat. „ Rezultatul necropsiei ne-a şocat. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Nu ne-am gândit ca un copil de 17 ani să facă un infarct de miocard acut închis şi o pancreatită hemoragică. Inima fetei era terminată, iar o asemenea pancreatită hemoragică nu am văzut niciodată nici în marile urgenţe. Este de necrezut ce s-a întâmplat”, spune Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului din Târgu-Jiu
Supoziţii
Cadrele medicale merg pe varianta ca fetei să i se fi făcut frică. „Cred că fetei i s-a făcut frică de operaţie. Analizele de sânge care trebuie făcute pentru astfel de intervenţii i-au ieşit bine. I s-a făcut injecţia, după care i-a venit rău. M-a chemat imediat asistenta, i-am acordat primul ajutor, am resuscitat-o, a venit apoi medicul de la Terapie Intensivă, care a resuscitat-o, am intubat-o, dar fără rezultat. Pur şi simplu inima nu a vrut să-i mai bată, iar pancreatita hemoragică nu ştiu cum a făcut-o”, a declarat medicul Carmen Braia.
Şeful Secţiei de O.R.L, Gheorghe Stanciu, este şocat de ce s-a întâmplat. „Nu îmi explic cum s-a ajuns aici. Nu îmi vine să cred ce am putut vedea. Nu mi-am imaginat că un copil de 17 ani poate avea ce a avut fata asta. Nici acum nu realizez de la ce a făcut infarctul de miocard şi pancreatita hemoragică. Pur şi simplu nu ştiu cauza, dar pancreatită şi inimă ca la fata asta nu am mai văzut. Este o moarte subită”, spune Stanciu
Familia vrea explicaţii
Părinţii nu se pot împăca cu această idee şi cer explicaţii pentru că tânăra a venit la spital sănătoasă. Toată lumea ridică din umeri. „Fata mea a venit sănătoasă la spital, nu a fost niciodată bolnavă, decât avea probleme cu amigdalele de care trebuia să se opereze. Chiar ea a vrut să se opereze şi nu-i era frică de operaţie. Aici i-au făcut injecţia fatală. Au omorât-o. Asistentul acela nici nu a dat ochii cu noi să ne spună ce i-a făcut. Dacă i-au schimbat tratamentul, sau i-au băgat prea mult. Vreau să ştiu”, spune mama fetei.
Medicii legişti au preluat probe biologice pe care le trimit la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, pentru a se vedea dacă între injecţia care i s-a făcut fetei în dimineaţa morţii există legătură de cauzalitate cu decesul. „Noi am luat probe din toate organele şi de sânge pe care să le trimitem la Mina Minovici să stabilească ei aceste lucruri. Mai mult nu ştiu ce să vă spun”, le-a spus medicul legist Claudia Beldeanu, părinţilor fetei.
DREPTATE
Părinţii fetei vor să meargă mai departe şi să se facă lumină în acest caz. „Nu putem trăi cu incertitudinea că nu ştim cum a murit fata noastră. Eu trebuia să vin la ea că trebuia să se opereze în ziua aceea şi am găsit-o moartă le reanimare. Fata mea era sănătoasă. Cum a murit. O să fac plângere la parchet”, spun părinţii fetei.
DURERE
Trupul neînsufleţit al tinerei a fost ridicat ieri de la Serviciul de Medicină Legală. În stare de şoc şi cu sufletul îndurerat părinţii şi-au văzut şi ce-al de-al doilea copil în sicriu. „Ne-aţi lăsat singuri cu casa pustie. Te-ai dus şi tu la Costi şi noi am rămas singuri. Când ne puteam şi noi bucura de voi, atunci voi aţi plecat. Cum mai putem noi acum fără voi copiii mamei. Ne-aţi nenorocit”, spune mama Ralucăi.
ANCHETĂ
Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Gorj să verifice ce s-a întâmplat în secţie. Reprezentanţii Direcţiei au mers ieri în control la O.R.L. „Am verificat la solicitarea Ministerului procedura de urgenţă, şi anume modul şi timpul în care s-a intervenit, dacă în secţie era trusă de urgenţă şi staţie de oxigen. Acum întocmim raportul pentru minister”, spune Marius Boeriu, director DSP Gorj.