Varianta hunedorenilor pentru disputarea jocurilor de acasă!

Corvinul Hunedoara a  încheiat anul pe locul 2 în Liga 2, poziție care, în mod normal, aduce accederea în prima ligă. Nou-promovata nu are însă drept de promovare din cauza formei sale de organizare, astfel că va petrece cel puțin încă un an în eșalonul secund.

Pe lângă interdicția la promovare, Corvinul are în acest moment probleme și cu stadionul unde ar juca în prima ligă, în cazul în care ar ajunge în această situația. Arena ”Michael Klein”, inaugurată în 1960, este mult sub cerințele actuale. Din acest motiv, autoritățile locale vor un nou stadion și demararea lucrărilor ar putea începe în noul an.

Președintele Corvinului, Dan Colesniuc, spune în ce stadiu sunt acum lucrurile pentru construirea unui noul stadion în locul celui actual din Hunedoara.

Colesniuc speră ca demararea construcției noului stadion să înceapă în toamna anului 2024, iar predarea este preconizată a se încheia peste trei ani și jumătate. În aceste condiții, Corvinul nu ar juca un meci de primă ligă la Hunedoara, dacă va ajunge în această competiție, mai aproape de 2028.

”De vreo șapte-opt ani a plecat și dorința de a face un stadion nou la Hunedoara, pentru că la noi, nu numai echipa de fotbal, ci și orașul înflorește, este în reconstrucție. Și suntem aproape. În 21 ianuarie se vor deschide plicurile, se va vedea cine a câștigat licitația, 60 de zile sunt pentru verificare, urmează proiecția și execuția în următoarele luni, șase luni… Noi speram ca anul viitor, în toamnă, să începem construcția stadionului, și durează trei ani și jumătate”, a spus Colesniuc la emisiunea Fotbal Show de la PrimaSport.

Cum Colesniuc vorbește de toamnă când se referă la începerea construcției noului stadion este posibil ca echipa să încheie actualul sezon pe propria arenă, iar apoi să fie nevoită să își caute o nouă locație unde să își dispute jocurile de acasă. Președintele spune că se ia în calcul localități din apropierea Hunedoarei ca să găzduiască meciurile Corvinului în perioada în care noul ”Michael Klein” va fi în construcție.

”Încă nu am hotărât, dar noi avem în plan să jucăm într-o localitate cât mai aproape de Hunedoara, având în vedere că la noi sunt mai multe orașe apropiate, la 10-12 kilometri. Încercăm să găsim o variantă locală. Noi de asta am promovat, să jucăm pentru publicul din Hunedoara”, a transmis Dan Colesniuc.

Cele mai apropiate orașe de Hunedoara unde Corvinul ar putea să joace acasă sunt Deva, Simeria, Călan sau Hațeg. Problema este că pe acele stadioane echipa ar putea juca doar în liga 2, stadioane care ar corespunde meciurilor de Liga 1 , în eventualitatea promovării fiind la Târgu Jiu sau un alt stadion nou care să poată fi omologat.

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: