Universitatea Craiova face primul transfer de top al iernii

Primul transfer al iernii la Universitatea Craiova este fundaşul dreapta finlandez Pyry Sori, în vârstă de 29 de ani. Acesta a evoluat ultima dată la HJK Helsinki, echipa care a eliminat-o pe Farul, campioana României, din play-off-ul Conference League.

Presa din Finlanda a anunțat că „internaţionalul finlandez Pyry Soiri se transferă la clubul de top din România, Universitatea Craiova”. Potrivit MTV Urheilu, citat de ProSport , jucătorul ar fi ajuns deja în România: „Soiri a ajuns în România pentru un control medical și va semna un contract cu Craiova. Transferul are loc fără o sumă de bani, deoarece contractul său cu HJK expiră la sfârșitul anului”.

Sursa amintită notează că HJK Helsinki i-a făcut lui Soiri mai multe oferte de prelungire a contractului pentru a-l menține în lot, dar cu toate acestea jucătorul de 29 de ani a ales să plece din nou în străinătate după două sezoane de succes la Helsinki. Anterior, Soiri a jucat în străinătate în Belarus, la Şahtior Soligorsk, în Austria, la Admira Wacker, și în Danemarca, la Esbjerg.

Cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt, Soiri a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai HJK sezonul trecut, când echipa a câștigat al patrulea campionat consecutiv finlandez. Jucătorul format de clubul MyPa a marcat trei goluri și a oferit patru pase decisive într-un total de 40 de meciuri, în toate competițiile.

Internaţional finlandez, el a jucat în cinci meciuri de calificare în preliminariile Euro 2024, înscriind de două ori cu San Marino în ultimul meci din grupă. Soiri a jucat un total de 43 de meciuri în naţională și a marcat șapte goluri.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: