Vacanță la mare pentru copii cu dizabilități

In perioada 01-05 septembrie 2023 s-a desfășurat, la Costinești, tabăra de vară ”CUPA PRIETENIEI”, proiect realizat de Asociația Umanitară Iunona și finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Opt elevi cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, tineri instituționalizați în cadrul DGASPC Gorj, alături de opt tineri sportivi de la Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu, au avut bucuria de a fi implicați într-un super proiect, organizat la malul mării.

Pentru tinerii cu dizabilități, proiectul a fost chiar special, având în vedere că se întâlneau prima dată cu marea. Aceștia au avut parte de cinci zile pline de aventură, cu multe emoții, începând de la călătoria cu trenul și continuând cu competițiile inedite, atât pe nisip, cât și în apă. Toți participanții au fost îndemnați să se ajute între ei pentru a ajunge la final. Nu au existat învinși, doar câștigători, cu toții fiind premiați.

Fiind un altfel de mediu decât cel cu care s-au obișnuit tinerii în viețile lor de zi cu zi, această tabără le-a oferit acestora ocazia de a socializa, de a-și face prieteni, de a învăța lucruri noi și de a excela în activitățile pe care le-au practicat, având parte de reușite care le-au sporit încrederea în ei înșiși.

Pentru persoanele cu dizabilități sportul poate avea un rol esențial în redobândirea independenței și în dezvoltarea capacităților fizice și psihice care permit o mai bună adaptare la viața de zi cu zi.

        Sportul râde în fața oricărui fel de discriminare și trece dincolo de toate barierele, acesta fiind scopul pe care am încercat să-l urmăm. A face sport împreună înseamnă a lăsa deoparte toate diferențele, fiind un instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative.

Vizualizări: 3,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: