Unde va fi zăpadă în perioada de Crăciun!

Vremea continuă să fie schimbătoare în această perioadă de iarnă iar zilele reci alternează cu cele mai călduroase iar perioada de Crăciun nu va aduce mari schimbări. Meteorologii au anunțat deja unde va fi zăpadă în perioada de Sărbători așa că pentru amatorii de sporturi de iarnă muntele va oferi un decor de iarnă autentică.

Florinela Georgescu, director ANM, a transmis că, potrivit estimărilor specialiștilor, nu vom avea parte de prea multă zăpadă în acest an, de Crăciun. Doar cei care își vor petrece sărbătorile la munte vor putea avea un Crăciun tradițional. Temperaturile ridicate vor aduce, în principal, ploi în restul regiunilor.

Un val de aer polar s-a extins din nou pe întreg teritoriul ţării dar, de la o zi la alta, temperaturile au înregistrat o scădere de 10 grade Celsius. Totodată, meteorologul menționează că schiatul devine o practică din ce în ce mai frecventă în zonele montane, acolo unde există strat de zăpadă și nu se așteaptă să avem zăpadă prea curând în restul ţării, nici măcar în timpul sărbătorilor.

Conform prognozelor, vremea de Crăciun va fi similară celei de Paşte. „White Christmas (Crăciun alb – n.r.) va fi la munte. Deocamdată situația nu este foarte încurajatoare în zona de munte pentru că așa cum știm, în ultimele zile a plouat, deci pe fondul acesta de temperaturi foarte ridicate precipitațiile au fost sub formă de ploaie, inclusiv în zona montană cea mai înaltă, mai ales în Carpații Occidentali, mai ales în zona Munților Apuseni, acolo au fost și inundații.

Ne așteptam la acest lucru pentru că pe lângă ploaia în sine care a fost una abundentă, ploaia acum cu stratul de zăpadă nu a făcut decât să accelereze topirea acestuia. Practic nu mai este strat de zăpadă în Carpații Occidentali, deci pe partea de vest a teritoriului.

Un val de aer polar s-a întins iar peste toată ţara. De la o zi la alta, temperaturile au scăzut şi cu 10 grade Celsius. La munte se schiază în tot mai multe locuri. În rest, meteorologii spun că nu vom avea prea curând zăpadă. Nici măcar de sărbători. De Crăciun, vremea va fi ca de Paşte”, a informat meteorologul Florinela Georgescu.

În Carpații Meridionali, stratul de zăpadă este destul de mic, fiind unul mult mai redus, aproape că nu depășește 50 de centimetri nici pe cele mai înalte creste.

În ceea ce privește Bucovina, situația este puțin mai bună, dar nu extraordinară nici acolo. Ultimele zile au adus precipitații mixte în acea regiune.

Meteorologul Florinela Georgescu anunță și că, din cauza circulației atmosferice este destul de rapide, vremea va suferi transformări bruște. Drept urmare, vremea își păstrează o componentă de incertitudine.

Vizualizări: 3,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: