Un vis împlinit. Marinel, orfanul care are grijă de copiii abandonaţi

A fost greu încercat de soartă, însă nu a uitat nicio clipă de unde a plecat și cât de greu e să răzbați de unul singur în viață. Este povestea lui Marinel, un tânăr din Târgu Jiu, care a preferat să-și petreacă ziua onomastică făcându-i fericiți pe câțiva copii aflați în grija statului. A fost abandonat când era foarte mic și a crescut în centrele de plasament. Viața grea și singurătatea chiar l-au adus în pragul sinuciderii, însă a învins credința în Dumnezeu.

Cu multă credință în suflet, Marinel, un tânăr în vârstă de 30 de ani, a mers să le aducă un zâmbet pe buze copiilor în care se regăsește chiar el. Micuți care au fost abandonați de părinți și au ajuns în grija statului. Din puținul pe care îl câștigă lunar, la un depozit de alimente, Marinel a strâns câteva pachete cu dulciuri, fructe și rechizite pentru copii.

Câștigă puțin și muncește din greu de 12 ani, dar asta nu l-a împiedicat să se gândească la copiii care, la fel ca și el, se roagă doar lui Dumnezeu de când au rămas în grija statului. „Nu mi-a fost greu să mă angajez. Munceam de mic copil, de la vârsta de opt ani. Câștig aproape 1.200 de lei lunar. Din puținul meu, mă gândesc să pun măcar a zecea parte deoparte și pentru acești copii. Doar în acest institut vin pentru a treia oară. Și eu, la rândul meu, primeam din partea unor frați de credință multe daruri. În momentul acela, vă spun cu mâna pe inimă, mă gândeam să nu primesc eu, ci cel ce are nevoie. Visul meu a fost să pot dona și eu oamenilor nevoiași”, ne-a mărturisit tânărul.

Nu-și judecă părinții

Marinel nu a avut deloc o viață ușoară. A fost părăsit de părinţi și și-a dus traiul în centrele de plasament. Își cunoaște mama, nu a judecat-o niciodată. Tatăl a murit. La moarte, i-a stat gândul și lui Marinel în urmă cu câțiva ani când a vrut să-și încheie socotelile cu viața. „Am crescut la casa de copii. Eram aproape 400 de copii în acea vreme. Până la vârsta de 18 ani, am stat acolo. Am fost dat în grija statului la doar trei luni, la Târgu Cărbunești, apoi am ajuns la Novaci, iar, de la opt ani, am ajuns la Târgu Jiu. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru părinții mei. Mama este surdomută, tatăl a trecut în lumea celor veșnici. Nu am putut să mă înțeleg prea mult cu mama, dar am vorbit mai mult cu tatăl meu. Nu mi-au spus de ce m-au lăsat în grija statului, deși era o familie foarte foarte săracă”, a mai dezvăluit tânărul, fără să-și judece părinții.

„Este un exemplu!”

12 copii de la Asociația „Copiilor de Pretutindeni din Târgu Jiu”, cu vârste între 5 și 14 ani, au avut, motiv să zâmbească. „Știu despre el că a crescut într-o casă de copii și mă bucur că este un exemplu și încearcă, din puținul lui, să dăruiască și altor copii. Ne bucurăm că există astfel de tineri”, ne-a spus Rodica Bîzu, șefa centrului. Iar Marinel nu este la prima astfel de acțiune, după cum a subliniat Daniel Andrei, directorul Centrului pentru persoanele cu dizabilități din municipiu: „Eu îl cunosc pe Marinel de mulți ani, pentru că a provenit din acest sistem, frecventăm aceeași biserică în fiecare duminică. M-a impresionat că din puținul lui s-a gândit să dea altora. Face, în fiecare an, acte de caritate. Merge la copii și la bătrâni. Acum a vrut să ajute copiii care merg la școală, le-a adus rechizite, cadouri, fructe”.

Vizualizări: 5,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: