Un student din Gorj vinde un produs unic în România. Cum a pus bazele afacerii!
Un student din Gorj a pus bazele unei afaceri de succes, el cultivând pe terenul bunicii sale mure și zmeură. După ce a reușit să dea producțiile de mure și zmeură în hipermarketurile din Târgu Jiu, Ionel Burtea produce vin de mure. El a povestit că deja o persoană este interesată să investească în vinul de mure.
Ionel Burtea are 21 de ani și studiază la ASE București. El a povestit pentru Ziarul Financiar și stiriagricole.ro cum a ajuns să aibă o afacere profitabilă din producția de mure și zmeură. Ionel Burtea este un exemplu pentru tinerii care au idei de afaceri, putere de muncă, dar teama de eșec îi lasă fără curaj. A început, acum trei ani, cu producția de fructe de pădure pe un hectar, iar acum a cultivat 5 hectare la Țicleni. Încă din al doilea an, Ionel Burtea și familia sa au reușit să aibă vânzări de 5000 de euro. Au produc două tone de mure și 500 kilograme de zmeură. El a declarat pentru zf.ro că investiția este în jur de 20.000 de euro pe hectar, mare parte din sumă fiind pentru instalația de irigare. În curând, Ionel Burtea va face profit din afacerea sa, recuperându-și investiția.
Vinul de mure de la Țicleni, unic în România
Producătorul de fructe de pădure şi-a vândut anul trecut producţiile în Carrefour Târgu-Jiu, cofetăriilor şi direct consumatorilor la un preţ de 10-15 lei pe kilogram, atât kilogramul de zemură, cât şi murele, în funcţie de cantitatea vândută.
Dar nu se oprește aici. Ionel Burtea va înființa compania Abund Berry, care va produce și vin de mure. Acesta este produsul cu care Ionel Burtea a atras atenția investitorilor. Produsul este unic în România. „E un produs în care am pus mult suflet. Totul a început ca un experiment. Pur și simplu găsisem o rețetă, am început săîncercam, iar surpriza a fost sa avem un produs foarte bun. Se folosește aceeași metoda ca la vinul de struguri, însă aici, la mure, fermentația durează mai mult, circa 45 de zile. Momentan vom realiza circa 700 de sticle, am ajuns la forma finala. E puțin uimitor si pentru mine. Am început în decembrie, iar in prezent vorbim deja de un investitor pentru vinul de mure”, ne-a mai spus Ionel Burtea pentru stiriagricole.ro. Pe viitorul, tânărul vrea să acceseze fonduri europene pentru a construi o fabrică, dar și un punct de desfacere. „Este o provocare pentru mine, însă asta îmi place cel mai mult. Îmi dedic toata ziua acestei activități, uneori neglijez si facultatea. Însă ceea ce îmi doresc e sa vad cum aceasta afacere creste. Sunt multe oportunități in România, ne trebuie mai mult curaj”, este de părere Ionel Burtea.