Un senator de Gorj cere demisii de la spital și control de la Ministerul Sănătății. update- Reacția PSD Gorj

Scandal la Spitalul Județean Târgu Jiu unde o tânără a fost operată de hernie, dar a fost descoperită însărcinată în 9 luni! Senatorul Ion Iordache cere intervenția premierului și demisia conducerii din spital.

O situație șocantă a ieșit la iveală la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, stârnind un scandal de proporții. O tânără în vârstă de 35 de ani a fost operată de hernie în cadrul acestei unități medicale, însă descoperirea ulterioară a arătat că femeia era însărcinată în nouă luni. Incidentul a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la procedurile și standardul de îngrijire medicală în spital. Totodată, implică și o dezbatere serioasă legată de informațiile pe care le au femeile din rural, dat fiind că nici femeia nu știa că e gravidă. 

Senatorul Ion Iordache, președintele Partidului Național Liberal, a reacționat vehement la acest caz șocant și a făcut apel către premierul Marcel Ciolacu și ministrul sănătății, Alexandru Rafila, să trimită urgent Corpul de control la Spitalul Județean Târgu Jiu:”Solicit premierului Marcel Ciolacu și ministrului sănătății, Alexandru Rafila, să trimită urgent corpul de control la Spitalul Județean Târgu Jiu, să facă abstracție că toată conducerea este PSD și să dispună măsuri care să apere pacienții gorjeni! Solicit demisia tuturor oamenilor PSD Gorj, numiți de Mihai Weber în conducerea Spitalului Județean de Urgență”.

Câteva ore mai târziu, unul dintre liderii PSD Gorj și președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a avut o reacție la adresa lui Iordache, pe care l-a acuzat de politizare. Deși Iordache îl nominalizează pe Weber, răspunde Popescu: ”Președintele PNL Gorj încearcă să politizeze cu orice preț, total inadecvat, un act strict medical, realizat de un medic din spital, cu sau fără respectarea protocoalelor de specialitate. Specialiștii în medicină și sănătate publică vor stabili, în cadrul anchetei care se află în desfășurare, dacă a fost vorba de o eroare medicală”.

Activitatea de la Spitalul de Urgență Târgu Jiu este supravegheată și finanțată și de Consiliul Județean Gorj, ceea ce-l face pe Popescu să se simtă direct vizat de senatorul liberal.  

Galerie foto


Vizualizări: 4,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: