Un primar din Gorj a dat „nas în nas” cu un urs

Urșii continuă să bage spaimă în gorjeni! Noaptea trecută, o ursoaică și puii ei au fost văzuți într-o livadă din comuna Licurici. De data aceasta, cel care a fost la un pas să dea „nas în nas” cu animalul sălbatic, a fost chiar primarul comunei. El se afla împreună cu paznicul de vânătoare.

Ursoaica s-a aflat la doar câțiva zeci de metri de cei doi bărbați.

„Este pentru prima dată când la noi în comună urșii se apropie de sate. Am văzut ursoaica în vârful unui deal, într-o plantație de pruni. La un moment dat s-a ridicat în două picioare, iar apoi a venit spre noi. Eram eu și cu paznicul de vânătoare. Ne-am urcat în mașină, pentru că o aveam în apropiere. Acesta este și motivul pentru care nu ne-am temut, dar pentru că animalul sălbatic reprezintă, totuși, un pericol pentru localnici, am sunat la 112 și, în zonă, a fost trimis un echipaj de jandarmi”, a afirmat Vasile Măciucă, primarul localității Licurici.

Jandarmii, ajunși la fața locului, nu au reușit să mai găsească animalul sălbatic.

„Aseară a fost semnalată prezența unui urs la Licurici.  A mers echipa de interventie, a fost verificată zona, dar ursul nu a fost gasit”, au transmis reprezentanții IJJ Gorj.

În ultimele săptămâni au mai fost semnalate astfel de cazuri și în alte localități, cum ar fi Bălănești, Novaci sau Tismana. Autoritățile recomandă populației să nu se apropie de aceste animale sălbatice dacă le întâlnesc.

Vizualizări: 6,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: