Un prim pas pentru reabilitarea unui monument istoric afectat de cutremure

S-a făcut primul pas pentru reabilitarea Prefecturii Gorj, clădire care este monument istoric și care a fost grav afectată de cutremurele din luna februarie. 

 

 

 

 

Prefectul județului Gorj a anunțat că a semnat ordinul prin care amplasamentul a fost predat Companiei Naționale de Investiții. Următorul pas este ca autoritățile să găsească o altă clădire unde să-și desfășoare activitatea atât Instituția Prefectului, cât și Serviciile de Pașapoarte și Permise.

"Am semnat ordinul de predare către CNI. Așteptăm protocolul între CNI si Institutia Prefectului. Între timp, identificam alt spațiu. O să întrebăm spațiile din interiorul Ministerului Afacerilor Interne, apoi altele din Târgu Jiu. Se va face o analiza, se va licita, e o procedura clară", a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu. 

Sala Maură din Prefectură a fost cea mai afectată de cutremure și, în fiecare zi, mai cade câte o bucată din tencuială. De altfel, accesul în corpul vechi al clădirii a fost restricționat încă de la jumătatea lunii februarie.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: